iPhone’un düşük güç modu gerçekten işe yarıyor mu?

0
2.297 Okunma
iPhone'un düşük güç modu gerçekten işe yarıyor mu?

Akıllı telefonlardaki şarj sorunu sebebi ile düşük güç modunu sıklıkla kullanıyoruz. Apple, kendi cihazlarındaki bu mod için “Düşük güç modu, pil azaldığında iPhone’unuzun kullandığı güç miktarını azaltır.” İfadesini kullanıyor. Peki bu mod gerçekten tasarruf sağlıyor mu? İşte sorunun cevabı.

Düşük güç modu pil tasarrufu sağlıyor mu?

iPhone'un düşük güç modu gerçekten işe yarıyor mu?

Bu mod şarj seviyesi belli bir miktarın altına düştüğünde otomatik olarak devreye girer. Bunun yanı sıra bazı kullanıcılar bu modu tüm gün de aktif olarak kullanıyor. Peki düşük güç modu ne iş yarıyor? Akıllı telefonlarda bulunan mobil uygulamalar siz onları kullanmasanız dahi arka plan da çalışmaya devam eder. Hal böyle olunca gün içerisinde cihazı kullandığınızdan daha fazla güç tüketimi yaparsınız. Genellikle telefonun şarjı %20’nin altına düştüğünde aktifleşen mod, arka planda uygulama çalışmasını engeller. Düşük ışık seviyesi ve titreşim kapatma gibi özelliklerle pilinizin daha uzun süre kullanmanıza imkan sağlar. Bu modun gerçekten işe yarayıp yaramadığını belirlemek isteyen PhoneBuff; modu kullanarak belli testler yapıyor. Testin sonunda ise modu kullanmanın kazandırdığı ortalama şarj miktarını sunuyor.

Akıllı telefonların pil ömrünü uzatacak 5 öneri

İki farklı iPhone 12 ile gerçekleştirilen testlerin ilkinde sonuç başarısız oldu. İlk teste göre bu mod telefonun pil süresinde herhangi bir olumlu katkıya sahip değildi. Testlerine devam eden PhoneBuff; yöntemini değiştirerek telefonu kullanmaya devam etti. Eşit sürelerde yaptığı davranışlar sonucunda %6’lık bir fark elde edebildi. Bunun ardından 3. testine başlayan YouTuber, 8 saat süren testinin ardından %13’lük bir kazanım elde etti.

Sonuçlardan da anladığımız gibi, evet düşük güç modu gerçekten işe yarıyor. Fakat herkes bu modu kullanmak istemeyebilir. Özellikle uygulamalardan gelen bildirimleriniz, acil beklediğiniz mailler varsa bu tasarruf size zarara olarak dönebilir. Fakat pil yetersizliği gibi sorunlarda sizi bir süre daha idare edecek miktarı bu mod ile sağlayabilirsiniz

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz