Pandeminin yükü kadınların omuzunda! İşte çözümler

0
152 Okunma
koronavirüs

Koronavirüs salgını nedeniyle kadın erkek hepimiz artık evde daha fazla zaman geçiyoruz. Yapılan araştırmalar, pandemi döneminde de ev işi ve çocuk bakımı gibi konularda yine kadınların rol aldığını gösterdi.

Pandemi kadınların yükünü daha da arttırdı

Gün içerisinde sürekli temizlik yemek ve çocuk bakımı ile ilgilenmek zorunda olan kadınlar; pandemi ile daha zorlu bir sürece girdi. Özellikle çalışan kadınlar için dinlenme vakti nerdeyse kalmadı. Alman Bertelsmann Vakfı’nın araştırmasına göre koronavirüs salgını döneminde kadınların üzerine erkeklerden daha fazla yük bindi. Ankete katılan katılan kadınların %69’u ev işlerini kendi üstlenirken; bu oran erkeklerde %11’de kaldı. Diğer bir alan olan çocuk bakımı ve çocukların ödevlerine yardım konusunda da kadınlar daha fazla emek harcıyor. Bu alanda kadınlar %51 iken; erkekler %15’de kaldı. Üstelik ankete katılan erkeklerin büyük bir kısmı bu dağılımı adil buluyor. Benzer şekilde market alışverişi, yemek yapımı gibi konularda da kadınlar daha ön planda. Sonuç olarak Ankete katılan kadınlar %43’ü pandemiden sonra aile ve iş hayatının daha zorlaştığını belirtiyor. Peki kadınların üzerindeki bu yükü kaldırmak için neler yapabiliriz?

Her evde olması gereken 7 küçük ev aleti

Ev işlerini kolaylaştıracak teknolojileri edinebilirsiniz.

Robot süpürge, Yemek pişirebilen akıllı robotlar, küçük ev aletleri gibi teknolojik ürünler ile en azından bunlarla geçen zaman kaybının önüne geçebilirsiniz.

Online alışveriş uygulamaları ile market alışverişi

Pandemi ile yaygınlaşan online alışverişte artık sadece konfeksiyon ya da teknolojik ürünler değil mutfak alışverişinizi de yapabilirsiniz.

Gerekirse destek alın

Yorucu bir dönemden geçiyorsunuz ve kendinizi mental olarak yorgun hissediyorsunuz bir uzman desteğine başvurabilirsiniz. Pandemi sebebi ile dışarı çıkmak istemiyor ya da hastane ortamından uzak durmak istiyorsanız; online seans yapan uzmanlar sizin için bir seçenek olabilir.

Koronavirüs salgını sebebiyle hayatımızda alıştığımız birçok şeye veda etmek zorunda kaldık. Kadınlar olarak daha yorgun günler geçirmemize sebep olan yoğunluklar var. Sizi bu döenmde en çok ne zorladı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz