iPhone’unuzun ekranını boşaltmanın kestirme yolları

0
334 Okunma
iPhone'unuzun ekranını boşaltmanın kestirme yolları

İPhone’ların ekranı kısa sürede uygulama kutucukları ile dolu hale geliyor. Eğer sizin de ekranınızda çok fazla uygulama var ve dikkatiniz dağılıyorsa size birkaç önerimiz olacak. İşte telefonunuzun ekranını boşaltmanın kestirme yolları.

iPhone ekranını boşaltmanın 4 kısa yolu

Akıllı telefon kullanıcıları genellikle hayatını kolaylaştırmak ve günü takip etmek için mobil uygulamalara başvuruyor. Fakat oyunlar, sosyal medya, alternatif uygulamalar derken telefonumuz uygulama marketlerine dönebiliyor. Özellikle iPhone cihazlarda ortaya çıkan ekran doluluğu durumu genellikle kullanıcılar tarafından istenmiyor. Bu soruna çözüm olacak kısa yolları sizler için derledik.

Ana ekran sayfalarını gizle

Eğer sonsuz ana ekran sayfası kullanıyorsanız muhtemelen artık gözleriniz bu durumdan yorulmuştur. Bunları tek tek temizlemek ve ayıklamak sizin için bir işkence olabilir. Fakat iPhone’larda bunun için çok kolay bir yöntem bulunuyor. Ana ekran sayfalarını gizleyerek tek tek uygulamalar ile uğraşmadan kalabalıktan kurtulabilirsiniz. Burada tek dikkat etmeniz gereken şey en az bir tane ana ekran kullanmak zorunda olduğunuzdur. Bu özelliği özellikle iş veya okul gibi odaklanmanız gereken zamanlarda kullanabilirsiniz. İşleriniz bittiğinde gizlediğiniz sayfaları açarak kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Uygulama kitaplığı özelliğini kullanın

Diyelim ki ana ekranınız o kadar dağınık değil ama tam olarak istediğiniz konumda da yer almıyor. Bunun için uygulamaları silmek ya da tek tek gizlemek yerine uygulama kitaplığı özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özellik iOS 14 itibari ile kullanıma sunuldu. Ana ekranın en son sekmesinde göz önünde durmasını istemediğiniz uygulamaları bu kitaplığın içerisinde yerleştirebilirsiniz. Özelliği kullanırken herhangi bir uygulamaya uzun tıklayın ardından uygulamayı ana ekrandan kaldır seçeneğine dokunun. Bu sayede uygulama göz önünde olmayacak fakat telefonunuzdan da silinmeyecek.

Yeni uygulamaları doğrudan kitaplığa yönlendirin

Gün içinde bazen 2-3 uygulama edinebilir ya da bir oyun, fotoğraf için kısa süreli uygulamalar yükleyebilirsiniz. Her uygulamanın ana ekranınıza direk düşmesini istemiyorsanız bunu Ayarlar kısmından düzenleyebilirsiniz. Bunun için yeni uygulama tercihlerini sadece uygulama kitaplığı olarak güncellemeniz yeterli olacaktır.

Uygulamaları klasörde toplayın

Benzer işlere hizmet eden uygulamaları aynı klasörde toplayabilirsiniz. Bu sayede hem uygulamalara kolay ulaşır hem de kalabalığından kurtulursunuz.

Uygulamaları silmek zorunda kalmadan göz önünden kaldırmanın kısa yollarını paylaştık. Bu 4 seçenek akıllı telefonların ekranını boşaltmanın en kesin ve kısa yoludur.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz