iRobot birbirleriyle iletişim kuran iki ayrı temizlik robotu üretti

1
354 Okunma
iRobot
iRobot

iRobot birbirleriyle iletişim kuran iki ayrı temizlik robotu üretti. iRobot Roomba s9 + geçen yılın eşdeğerine çok benzer bir işlevsellik sunuyor. iRobot hala evinizi nerede temizleyeceğini söylemek için kullanabileceğiniz bir harita oluşturma yeteneğine sahip ve ayrıca her 30 temizlikten sonra robotu boşaltmak zorunda kalmamanız için 30 kutu kir tutabilecek bir istasyon ile birlikte geliyor.

iRobot neler sunuyor?

Hem iRobot Roomba s9 + hem de Braava Jet m6 Kuzey Amerika’da satın alınabilecek ve 12 Temmuz’da Avrupa’da piyasaya sürülecek. Roomba s9 + için ilk satış fiyatı biraz fazla olsa bile, şöyle bir çözüm var otomatik boşaltma istasyonu olmadan gelen fiyat 999 $. Boşaltım istasyonu daha sonra 349 $’lık fiyatıyla ayrı olarak satın alınabilir. Böyle bir çözüm ile daha ucuza mal edebilir ardından ihtiyaç durumuna göre gerekirse ayrı olarak satın alabilirsiniz.

Günümüzde teknoloji ile birlikte her aşamada değişikliğe uğrayan hayatımız şimdi de ev temizliğinde değişikliğe uğruyor. Paspasları ve temizlik mop setlerini artık bir kenara bırakın.

iRobot yapay zeka kullanarak evinizi temizleyen müthiş muntazam ürünleri ile temizlik işini de bizlerde almaya kararlı. Haritayı öğrenip bir sonraki temizleme işleminde size ihtiyaç duymadan evi temizliyor oluşu da oldukça güzel bir özellik.

Hayatı kolaylaştırmak adına yapılan bu teknolojilerin ileride nerelere geleceği bilinmez fakat yaşlı veya zamanı olmayan insanlar için oldukça faydalı olacağı kanaatindeyiz.

iRobot’un yeni temizleme robotları, evinizi süpürmek ve paspaslamak için bir araya getirildi. Üstelik birbirleriyle iletişim kurabiliyorlar.

iRobot, evinizi süpürmek, paspaslamak ve tozlamak için birlikte çalışabilen bir çift yeni temizlik robotunu, Roomba s9 + ve Braava Jet m6’yı bir araya getirdi. 1.299 dolarlık (1.499 €) Roomba s9 + süpürme işleminden sonra ahşap veya taş döşemelerinizi temizlemek için 499 $ (699 €) Braava Jet m6 toz toplama iRobot’unu koordine edebiliyorsunuz.



iRobot, Roomba s9 + ünitesinin geniş fırçaları ve odanızın köşelerinden tozları ana silindirlerinin yoluna süpürmek için tasarlanmış yeni bir köşe fırçası sayesinde odanızın kenarlarında daha iyi olduğunu iddia ediyor. Şirket ayrıca, Roomba s9 + ‘ın önceki modelin emişinin kırk kat daha fazla olduğunu ve filtrelerinin küf ve polen alerjenlerini yakalayabildiğini söylüyor.

Temizlik robotları hakkında neler düşünüyorsunuz evinize almak ister miydiniz?

1 Yorum

  1. Öncelikle bi düzeltme yapayım, vakum gücü önceki modelden 40 kat güçlü değil, giriş seviyesi R600 modelinden 40 kat daha güçlü.
    Filtreleri küf vs yakalamıyor ama ek ünitesini satın alırsanız onun içinde bunları hapsediyor – Dyson patentidir, yıllardır Ecovacs da bu teknolojiyi kullanıyor.
    iRobot bu modeli ile yıllardır varlığını önemsemediği Neato’yu tamamen taklit etmiş durumda.
    Sektöre getirdiğini söylediği “robotların birlikte çalışması” da yeni bir konu değil, depolama robotları yıllardır IoT kullanarak zaten birbirleri ile haberleşiyor, hatta geçen sene lanse edilen ama yatırımcı desteği bulamayan ilk Türk temizlik robotu Ara bile bu özelliğe sahipti, üstelik yerli patentli.
    Bilgilenmeniz dileği ile,

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz