Sağlığınızı kontrol altına alacak akıllı yüzük: Movano Ring

0
303 Okunma
Movano Ring

Giyilebilir teknoloji pazarında akıllı bileklik ve gölüklerden farklı yeni teknolojilerde yer alıyor. Birçok çeşidinin üretilmiş olmasına rağmen yeterli ilgi çekemeyen akıllı yüzüklere bir yenisi daha eklendi. Sağlık takibinde kullanım kolaylığı sunacak akıllı yüzük, şık tasarım ve gelişmiş teknik özellikleri ile karşımızda. İşte Movano Ring hakkındaki detaylar.

Akıllı yüzük Movano Ring özellikleri

Movano Ring

CES 2022 etkinliğinde ortaya çıkan yüzük; giyilebilir teknoloji pazarındaki en küçük ürünlerden. Minimal boyutuna sığdırdığı teknik özellikler ile ortaya çıkan ürün, tasarım tarafında da oldukça başarılı. Özellikle kronik rahatsızlıkları bulunan kişileri hedef alan yüzüğün tek özelliği sağlık verilerinizi takip etmek değil. Bu yüzük özel algoritması sayesinde topladığı veriler arasında ilişki kurabiliyor. Kalp atış hızı ve değişkenliği uyku durumu, solunum seviyesi, vücut sıcaklığı, kandaki oksijen seviyesi (SpO2), adım sayısı ve yakılan kalori gibi hesaplamalar yapan akıllı yüzük; tüm bu verileri kendi içinde ilişkilendirebiliyor. Kısaca Bu Movano Ring ile gün içindeki hareketliliğinizin uyku kalitenizi ne kadar değiştirdiğini gözlemleyebiliyorsunuz. Özellikle kronik rahatsızlıkları bulunan kişiler için vazgeçilmez olacak ürün, kısa ve uzun vadeli tedavi planlarında kişisel veriler sunabilecek.

Oral-B tepeden tırnağa akıllı diş fırçasını tanıttı: Oral-B iO10

Henüz satışı ile ilgili net bir rakam bulunmayan akıllı yüzük; 2022’nin ikinci yarısında satışa çıkacak. Movano Ring satışın yanı sıra resmi bir sağlık kimliği için Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA onayını da bekliyor.

Akıllı yüzük kullanımı hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz