İstanbul’da çekilen film dünya çapında haber oldu

0
416 Okunma
stray film

Sokak hayvanları konusunda bir çok ülkenin sert kuralları bulunabiliyor. Türkiye ise bu anlamda oldukça olumlu ve insanı bir tavır sergiliyor. Sokak köpeklerinin kanunen öldürülmemesi ve yakalanmaması konusunda sayılı ülkelerden biriyiz. Bu konuya dikkat çeken  ve  daha önce ödüllü kısa belgesellere imza atan Elizabeth Lo, İstanbul’daki sokak hayvanlarını konu alan bir belgesel türünde bir film çekti. Stray isimli bu film dünya çapında haber oldu.

Stray filminin konusu ve fragmanı

stray filmi

İstanbul’daki sokak hayvanlarının yaşantısından etkilenen ünlü yönetmen Elizabeth Lo, kısa filminde 3 köpeği konu alıyor.  Zeytin, Nazar ve Kartal isimli köpekler etrafında dönen filmde, sokak köpeklerinin çevre ve insanlarla nasıl etkileşim halinde olduğu ve ne kadar bütünleşik yaşadığını anlatılıyor.

Netflix’te çocuklarınızla beraber izleyebileceğiniz 5 film

İstanbul’u bir ziyareti sırasında bu üç köpek ile karşılaşan ve onları takip eden yönetmen, yaşayışlarından etkilenerek bir belgesel çekmeye karar verdi. Bir yıl boyunca köpeklerin adeta takibini yapan ve bunu belgesel tadında bir film haline getiren Elizabeth Lo, Stray ile Eleştirmenlerin Seçimi Belgesel Ödülleri’nde en iyi ilk belgesel kategorisinde adaylık kazandı.

Geçtiğimiz günlerde fragmanı yayınlanan film, kısa sürede dünya medyasında yerini almayı başardı. Film; Variety, The Hollywood Reporter ve Screen Daily gibi dünya çapında takip edilen ve film sektörünün önemli sitelerinde haber oldu.

5 Mart tarihinde yayınlanması planlanan Stray  fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz