Japonya’dan bir ilk: Ayakla çalışan otomat!

0
388 Okunma
japonya otomat, ayaklı otomat

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle birçok konuda değişiklik yaşadık. Sosyal yaşamımızın da oldukça fazla etkilendiği bu pandemi döneminde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymak için herkes büyük çaba gösteriyor. Gelen kurallara ve tedbirlere uyulması adına Japonya’da otomatlar için yeni bir hamle yapıldı. Japonya’da artık otomatlar düğmeler ile değil ayakla basılarak çalışabilecek.

Japonya ayaklı otomat ile koronavirüs önlemi aldı

Koronavirüs salgınından önce, insanlar satın alma işlemlerini yapmak için otomat makinelerindeki düğmelere tıklıyorlardı, ancak günümüzde fiziksel temas kesinlikle tavsiye edilmiyor. DyDo adında bir Japon şirketi ise bu konuda yeni bir buluşla adından söz ettirdi. Şirket, tamamen ellerin kullanılmadığı dünyanın ilk ayakla çalıştırılan otomat makinesini piyasaya sürdü.

Yeni ayaklı otomatlar ile insanlar ellerini kullanma gereksinimi duymadan, hijyen açısından da daha rahat bir şekilde otomat kullanımlarını gerçekleştirebilecek. Müşteriler ayrıca telefonları ile tarama işlemini yaparak da ürünlerini çevrimiçi şekilde önceden sipariş etmeyi seçebilir. Henüz test aşamasında olan otomatın en kısa sürede her yerde kullanılması hijyen açısından çok önemli bir adım olacaktır.

Samsung’dan, iPhone 12’ye karşı kablosuz kulaklık hazırlığı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz