Kadın Kurucular Fonu, 57 milyon dolarlık üçüncü fon turunu kapattı

0
114 Okunma

Kadın Kurucular Fonu (Female Founders Fund), Salı günü yaptığı açıklamada özellikle kadın kurucular için tohum sermayesi adına en büyük fon olarak gördüğü projeyi yaratmak için 57 milyon dolar topladıktan sonra Fon III’ün kapandığını duyurdu.

Goldman Sachs, Cambridge Associates, Melinda French Gates’in Pivotal Ventures, Twitter, Plexo Capital ve Doris Duke Charitable Foundation gibi kurumsal yatırımcılar tarafından desteklenen abone olunan fon, 23andMe’nin kurucusu Anne Wojcicki, YouTube CEO’su Susan Wojcicki ve Houseparty kurucu ortağı Sima Sistani’nin yatırımlarını da içeriyor.

Pivotal Ventures’ın kurucusu Melinda French yatırımla alakalı yaptığı açıklamada, “Kadınların arkasına kaynak ayırmayarak dönüşümsel fikirleri kaçırdığımıza inanıyorum. Bu sebeple Kadın Kurucular Fonu’na yatırım yaptım çünkü herkes için daha müreffeh ve kapsayıcı bir ekonomi inşa etmek istiyorsak masada kadın kuruculara ve fon sağlayıcılara ihtiyacımız var. Yeni ve yenilikçi fikirler her yerden gelir; aynı eski paketlere bakmaya devam edemeyiz” dedi.

Fon III, FFF’nin yönetim altındaki toplam varlıklarını, 2014 yılında kadın temelli teknoloji şirketlerine ve yaşam tarzı markalarına yatırım yapmak üzere kurulduğundan bu yana 95 milyon doların üzerine çıkardı.

FFF tarafından 2020 yılında başlayan üçüncü turun mevcut stratejisinin bir devamı niteliğinde olduğu belirtiliyor. Kadın Kurucular Fonu’nun kurucu ortağı Anu Duggal’un açıklamalarına göre fon, esasen tohum aşamasında şirket kuran kadınlara, renkli kadınlara ve LGBTQ + kurucularına yatırım yapmayı ikiye katlıyor.

Duggal, üçüncü fonla ilgili en büyük farklılığın, FFF’nin çek boyutlarını 750.000 ila 1 milyon dolar arasında artırabilmesi olduğunu belirtiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz