Kadınlar için özel olarak geliştirilecek akıllı saat

0
477 Okunma
Kadınlar için akıllı saat

Bildiğiniz gibi kadınların çalışma ve iş hayatında temsilinde hala sorunlar bulunuyor. Taciz ve Mobbing gibi davranışlara da maruz kalan kadınlar için ABD’de ve Avrupa’da yayılan #MeToo etiketinin ardından yeni bir hamle geldi. Garmin, spor yapmayı seven kadınlara güvenli ve tacizsiz bir koşu deneyimi sağlamak amacıyla bir akıllı saat girişimi başlattı. Bu girişim kapsamında geliştirilen cihazlar arasında bulunan akıllı saatler kadınların teknoloji deneyimlerini iyileştirmeyi amaçlıyor.

Garmin kadınlar için akıllı saat üretecek

Garmin burada hem dijital fitness alanındaki adını güçlendirecekken, hem de ”Runner İttifakı” ile kadınlara yönelik en uygun ve güvenli yöntemler hakkında çevrim içi makaleler yayınlanmasını sağlayacak. Şirketin odak noktası olarak güvenliği seçmiş olması, giyilebilir teknoloji pazarının akıllı saat tekelinde yeni oyuncuların gelmesine neden olacak gibi duruyor.

Giyilebilir teknolojiler pazarında diğer ürünlerle entegre çalışması için geliştirilen ürünler, herhangi bir kriz anında kurtarıcı niteliğinde olabilir. Akıllı saat pazarının yükselen hacmiyle hareket eden Garmin, alandaki açığı avantaja dönüştürüyor. İnsanların teknolojiye ulaşmasında nispeten daha uygun fiyatlı olarak kullanıma sunulan standart akıllı saatlerin bu kadar tercih edilmesi ise tesadüf değil.

kadınlar için akıllı saat

Kadınlar spor yaparken de tacize uğruyor

Söz konusu kadınlar için akıllı saat tasarımlarına eklenecek olan LiveTrack özelliği ile arkadaşların veya ailenin herhangi bir üyesi kullanıcıyı canlı olarak izlemesi sağlanıyor. Bu sayede Garmin’in cihazlarında kullanılan konum özellikleri, şirketin aynı zamanda müşterilerin deneyiminin gözlemlenmesi sağlamış olacak. Her şeyin ötesinde Runner olarak adlandılan bu kampanya ile birlikte, farkındalık yaratmayı planlayan proje taciz mağdurlarına atölye çalışmaları yapmak ve bilgilendirici belgeseller izletmek gibi birçok aktiviteyi de içinde barındırıyor.

Kadınların yaşadığı taciz sorunlarına karşı farkındalık yaratmayı hedefleyen işbirliği, yapılan bir anket ile de korkunç bilançoyu ortaya çıkarttı. Runners World and Women Health tarafından yapılan ankete göre ankete katılan kadınların yüzde 84’ü spor yaparken(koşarken, antreman yaparken…) tacize uğradığını belirtiyor.

Bunun önüne geçmeyi planlayan şirketin hamlesini nasıl buluyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Bu yılı en iyi anlatan emoji ne zaman geliyor?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz