Volkswagen Türkiye kararı ile kafalar karıştı

0
211 Okunma
Volkswagen Türkiye kararı

Geçenlerde Manisa’da Volkswagen Turkey kurulmasının ardından yeni bir hamle geldi. Bu kapsamda Volkswagen Türkiye kararı ile çok konuşulacak gibi duruyor.

Bildiğiniz gibi geçenlerde Manisa merkezli Volkswagen Turkey kurulmuştu. 943,5 milyon TL gibi yüksek bir sermayesi olan şirket Türkiye’yi gelişmeye açık bir pazar olarak gördüğü için seçtiği söylenirken, konuya dair yeni bir hamle geldi. Türkiye’de kurulacak fabrika için erteleme kararı alan Volkswagen, Almanya’daki haber kaynağına görebu kararı Türkiye’nin verdiği siyasi kararlara bağlıyor.

Volkswagen Türkiye kararı çok konuşulacak

Bu kapsamda söz konusu hamlesinin Türkiye’nin Suriye kararıyla bağlantılı olduğu konuşuluyor. Türkiye dışında Volkswagen fabrikası için önemli bir aday olan Bulgaristan, yeni fabrikanın kurulacağı yer olabilir. Zira bir süredir konuşulan hamleyle ilgili kararını açıklayan şirket, iki oylamada da Türkiye seçeneğinin öne çıktığının altını çiziyor olsa da Suriye’nin kuzeydoğusunda yaşanan gerilimden kaynaklı olarak Türkiye için oylama bile yapılamayacağını açıkladı.

Volkswagen Türkiye kararı ile tartışmalar da başladı. Bu açıklamaların ardından ise Türkiye’ye alternatif olarak düşünülen Bulgaristan, Volkswagen fabrikası için teşviki ikiye katlama kararı aldı. Deutsche Welle Türkçe‘deki habere göre, söz konusu karar ise, eski cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev‘in Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung için verdiği demeçte ortaya çıktı. Şirkete yapılan 135 milyon euro’luk teklifi artırdıklarını aktaran Plevneliyev, 250-260 milyon euro’luk bir teklif yaptıklarını ancak henüz teklife yanıt alamadıklarını söyledi.

Tesla sahibi ameliyat ile anahtarı koluna yerleştirdi!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz