Kadınların akıllı telefonlarda alabileceği güvenlik önlemleri

0
262 Okunma
Kadınların akıllı telefonlar da alabileceği güvenlik önlemleri

İngiltere’de geçtiğimiz gün yaşanan bir vaka sonrası kadınların alabileceği güvenlik önlemleri hakkında ipuçları paylaşıldı. Eve giderken kaybolan kadının gündeme düşmesi ile tedirginlik arttı. Dünyada ve Türkiye’de genel sorun haline gelen bu durum için akıllı telefonunuzdan alabileceğiniz güvenlik önlemleri hayati önem taşıyor.

Akıllı telefonlar ile alabileceğiniz güvenlik önlemleri

Kadınların akıllı telefonlar da alabileceği güvenlik önlemleri

Yanınızda güvenlik cihazlarını bulundurmak her an için mümkün olmayabilir. Fakat akıllı telefonlar her daim yanımızdalar. Bu yüzden çeşitli ipuçları ve uygulamalarla güvenlik önlemleri konusunda daha çok yardımcı oluyor. Telefonunuza yükleyeceğiniz programların yanı sıra, akıllı telefonunuzun temel özelliklerini kullanarak birçok önlem alabilirsiniz.

Acil arama kısayolları

Telefonların çoğu tuş kilide açmaya gerek kalamadan acil arama yapmanıza imkan tanır. Her telefonun kendine özgü acil arama döngüsü bulunur. Bu kimi zaman ses tuşuna art arda basmak, güç tuşuna uzun basmak gibi çeşitli kısayollardan oluşuyor. Telefonunuzun kısayol acil arama durumunu öğrenerek kendinizi tedirgin hissettiğinizde bu yola başvurabilirsiniz. Acil arama numaralarınızı veya mesajlarınızı önceden belirleyebilirsiniz.

Konum paylaşımı

Güvenlik önlemleri

İndirebileceğiniz birçok uygulama ile acil durumlarda güvendiğiniz kişiler ile konum paylaşabilirsiniz. Güvenlik önlemleri sadece acil durumlarda değil, tedbir amaçlı herhangi tedirgin olduğunuz zamanlarda da önemlidir. Örneğin bir yerden ayrılırken WhatsApp üzerinden bile bu pratik yolu deneyebilirsiniz. Paylaşacağınız anlık konum bilgisi ile karşıdaki kişi sizin hareketlerinizi ve nerde olduğunuzu öğrenir.

iOS kullanıcıları için “Kenara çekiliyorum” uyarısı

iOS 12 ve üstü cihazlarda kullanılabilen bu özellik, hem kadınlar hem de erkekler tarafından avantajlı. Arabanız ile seyahat ederken “Hey Siri! Kenara çekiliyorum” dediğinizde telefon otomatik olarak bazı işlemler yapar. Öncelikle ekran karartarak telefonunuzdaki müziği ve sesi kapatır, daha sonra kamera kaydını açarak herhangi bir tehlikeli durum için geride kanıt bırakmanıza imkan tanır. Ayrıca eğer isterseniz akıllı telefonunuz bu ifadeden sonra acil durum kişilerinize kenara çekildiğinizi ve konumunuzu otomatik olarak gönderir.

Dijital tacize karşı alınabilecek tedbirler

Herhangi ek uygulama gerektirmeyen birkaç pratik yöntem ile güvenliğinizi sağlayabilirsiniz. Özellikle kadınlar için bu yöntemler hayati önem taşıyor. Mümkün olduğunca yalnız kalacağınız zamanlarda akıllı telefonlarınız ile alacağınız güvenlik önlemleri için önceden kişi listesi oluşturabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz