2022 Kainat güzeli açıklandı! Sonuç şok etti!

0
230 Okunma

2022’nin Kainat Güzeli Yarışması ( 2022 Miss Universe) sonuçlandı! ABD’nin New Orleans şehrinde düzenlenen yarışmada birinci seçilen R’Bonney Gabriel isimli güzel Kainat güzeli olmakla kalmadı aynı zamanda tarihe geçti. Yarışmacılardan birinin annesinin jüride yer aldığı söylentisi torpil tartışmalarını gündeme getirse de karar çok net!

Dünyanın en önemli güzellik yarışmalarından biri olarak kabul edilen Miss Universe‘in finali ABD’nin New Orleans şehrinde yapıldı. Yeni kainat Güzeli de yarışmaya ev sahipliği yapan ükeden, ABD’den çıktı.Tacı giyen isim, yarışmaya ABD adına katılan 28 yaşındaki R’Bonney Gabriel oldu.ABD’li bir anne ve Filipinli bir babadan doğan genç kadın ABD’de bir güzellik yarışmasında birincilik kazanan ilk Asya kökenli Amerikalı oldu. Gecede Venezuelalı Amanda Dudamel ikinci, Dominik Cumhuriyeti’nden Andreina Martinez de üçüncü oldu.

R’Bonney Gabriel Kimdir?

ABD’li bir anne ve Filipinli bir babadan doğan Gabriel, 28 yaşında modellik yapmanın yanında aynı zamanda Kuzey Teksas Üniversitesi’nden mezun olmuş bir model ve dikiş eğitmeni. Çevre dostu tasarımlarla öne çıkan bir modacı olan ve tasarımcı olarak başarı kazanmak isteyen R’Bonney Gabriel, Filipinler’den cebinde sadece 20 dolarla ABD’ye göç eden bir babanın kızı.

Gabriel’in yarışmadaki biyografisinde şunlar yazıyordu;

“ABD Güzeli seçilen ilk Filipinli-Amerikalı olarak, kültürünüzü kucaklamanın önemini paylaşıyor. Asyalı-Amerikalıların sesi olarak, toplumda daha fazla çeşitlilik ve temsil için kapıyı aralıyor ve Vogue Filipinler’de yayınlanmaktan onur duyuyor. R’Bonney’nin misyonu, kadınların ve genç kızların kendilerini onda görmeleri ve kim olduklarına sahip çıkarak hedeflerine ulaşmak için ondan ilham almalarıdır.”

Türkiye’yi Temsil Eden Aleyna Şirin kaçıncı oldu?

Yarışmada Türkiye’yi temsil eden Aleyna Şirin ilk 16’ya maalesef kalamadı. Ama bu yılın yeni bir ilki olarak ‘Turkey’ yazısının yerine ‘Turkiye’ yazılması dikkat çekti!

Siz yeni Kainat güzeli hakkında neler düşünüyorsunuz?

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz