Kalabalık aileler için yeni Tesla Model Y!

0
426 Okunma

100 yılık otomobil üreticileri elektrikli araç model sayılarını artırırken Tesla model aile sayısını dörtledi. Yeni Tesla Model Y özellikle kalabalık aileler için ekonomik bir araç çözümü olmaya geliyor. 

Markanın diğer güçlü iki modeli Model 3 ve Model S’e göre daha fazla satılacağı iddia edilen Tesla Model Y, 7 kişilik oturma kapasitesine sahip. Tasarım detayları neredeyse Model 3 ile birebir aynı olan Model Y kabininde geniş bir yaşam alanı sunuyor. Kabalık ailelerin uzun yolculuklarda bile rahatça seyahat etmesini sağlayan otomobilin başlangıç fiyatı ise 39 bin dolar.

Tesla Model Y’nin dört farklı versiyonu bulunuyor. Bunlardan standart versiyon 370 kilometrelik menzile sahip. Diğer versiyonlarda ise bu menzil daha da artıyor. Standart menzili bile günlük kullanımda oldukça yeterli olan Model Y, çok uzak olmayan seyahatlerin üstesinden de tek şarjla gelebiliyor. Ayrıca elektrikli motora sahip olduğu için yolculuğu çok daha ekonomik hale getirebiliyor.

Tesla Model Y’nin diğer versiyonları ise Long Range, Dual Motor AWD ve Performance olarak sıralanıyor. 

Kalabalık ailelere hitap eden 7 kişilik Tesla Model Y satın alabilmek için ekstradan 3 bin dolar daha ödemek gerekiyor. Aracın standart donanımda 5 kişilik oturma kapasitesi mevcut. 

Tesla Model Y kabinde oldukça sadece bir yaşam alanı sunuyor. Minimalist çizgilerle dikkat çeken Model Y’nin orda konsolunda 15 inçlik bir dokunmatik ekran bulunuyor. Otomobil bütün kontrolleri bu ekrandan sağlanıyor. 

Tesla CEO’su Elon Musk, yeni Model Y ile ilgili yaptığı açıklamada aracın güvenlik testlerinden de 5 yıldız almasını beklediklerini söyledi. Güvenlik konusunda oldukça iddialı olan model tam otonom sürüş için gerekli donanımlara da sahip. Acil durum freni, çarpışma uyarısı, kör nokta uyarı sistemi gibi donanımlar aracın donanım listesinde yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz