Karantina altında olanların yeni buluşma noktası “QUARANTİNE CHAT”

0
392 Okunma

Dünyada etkisini hızla göstermeye başlayan Corona virüsü sonrası insanlar evlerinde bu süreci atlatmaya çalışırken bazıları ise karantina altına alındı. Karantina sürecinde insanları yalnız hissetmelerini engelleyecek ve manevi olarak onlara bu süreç içerisinde destek olacak “Quarantine chat” adı verilen sesli bir iletişim uygulaması ortaya çıktı. Nedir bu uygulama? nasıl çalışır? bugünkü yazımızda sizin için bu uygulamayı ele aldık.

 

 

Corona virüsünün hızlıca yayılması sonrası çoğu sektör dijtal plaftormdan işlerini yürütmeye başladı, okullar ise eğitimlerini internet üzerinden online olarak devam edeceklerini duyurmuştu. Tüm bu gelişmeler devam ederken karantina altında olanlar için teknolojiyi kullanarak sesli bir iletişim uygulaması kullanılmaya başlandı. Sanatçı Max Hawkins ve Danielle Baskin’in 2019 da geliştirdikleri bu sesli iletişim uygulamasını ilk başta iş görüşmeleri ve arkadaşlarıyla görüşmek için tasarlamışlardı. Ama günümüzün başlıca sorunu olan ve giderek daha fazla yayılan corona virüsü için uyarlayıp “Quarantine chat” uygulaması adını verdiler.

Peki, nedir bu quarantine chat uygulaması, karantinada olan insanlara ne gibi bir fayda sağlayacak? Uygulama Karantina da olan ama birbirlerini tanımayan insanları buluşturuyor. Aynı sorunu yaşayan insanlar birlikte bu sorun için birbirlerine manevi anlamda destek olacak şekilden hem süreci nasıl geçirdiklerini dair bilgi paylaşımında bulunuyor hem eğlenceli ve verimli bir zaman geçirecekler. Bu sayede bu stresli süreci en rahat şekilde geçirmeyi sağlayacak.

Sistem nasıl çalışıyor? sistem iki sanatçının kurduğu Dialup uygulmasını indirmeniz ile kullanılıyor. Uygulama İOS ve Android’lerde mevcut. Kullanırken telefon numaranızı sadece üye olurken veriyorsunuz. Onun dışında görüşmeleri yaptığınız süreç içerisinde numaranız gizli kalıyor. Numaranızın gizli kalması sizin için bir güvenlik ortamıda yaratmış oluyor.

Keşke bu durumu yaşamış insanlarla konuşabilsem

Kurucularından Danielle Baskin, 2017 yılında Çin’in Shenzen kentinde bir geziye katılmış, daha sonra hastalanmış ve kendi evinde karantina altına alınmıştı. Yaşadığı bu süreç içerisinde insanlarla iletişim kurmak, bu olayı deneyimlemiş birilerinin bilgilerini merak ettiğini söylemiş. Daha sonra yaşadığı bu süreç için;

“Keşke bu durumu yaşamış insanlarla konuşabilsem ve onlarla hangi filmleri izlediklerini ve diğer şeyleri sorabilseydim” diye fikrini dile getirmişti.

Samsung Jet kablosuz elektrikli süpürge karşımızda

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz