Yeni iPad Pro özellikleri ve fiyatı açıklandı

0
255 Okunma

Bir süredir ne zaman tanıtılacağı merakla beklenen yeni iPad Pro sonunda duyuruldu. Apple, LiDAR Tarayıcısı’na sahip iPad Pro özellikleri ile birlikte fiyatını da açıkladı. Yeni iPad Pro ile birlikte iPadOS’e eklenen trackpad desteği de dikkat çekiyor.

Yeni iPad Pro özellikleri

Ultra geniş kameraya ve başarılı mikrofonlara ev sahipliği yapan iPad Pro, LiDAR Tarayıcısı ile daha profesyonel iş akışlarına imkan tanıyor ve profesyonel düzeyde fotoğraf ve video uygulamalarını destekliyor.

LiDAR Tarayıcısı, Ölçüm uygulamasını da geliştirerek daha hızlı hale getiriyor ve bir kişinin boyunu otomatik olarak hesaplamayı hızlandırıyor. Yararlı düşey ve kenar kılavuzlar otomatik olarak görüntülenerek kullanıcıların nesneleri daha hızlı ve doğru bir biçimde ölçmelerini sağlıyor. Yeni bir Cetvel Görünümü de içeren Ölçüm uygulaması, daha granül ölçümler sunuyor ve kullanıcıların daha sonra kullanmak üzere tüm ölçümlerin listesini ekran görüntüleriyle birlikte kaydedebilmesini sağlıyor.

Yeni iPad Pro, hem 11 inç hem de 12.9 inç boyutlarında yer alan tüm kenarlara kadar uzanan Liquid Retina ekrana sahip. 120 Hz’ye kadar otomatik olarak ayarlanan ProMotion teknolojisi sayesinde kaydırma ve hassasiyet daha akıcı bir şekilde sağlanıyor.

Kameralara baktığımızda ise bizi arkada ikili bir kamera kurulumu karşılıyor. 12 Megapiksel çözünürlüğündeki ana kameraya 10 Megapiksel çözünürlüğünde ultra geniş açılı lens eşlik ediyor. Arka kamera kurulumu ile 4K video kaydı yapılabiliyor.

Önde ise 7 Megapiksel çözünürlüğünde tek kamera kullanılıyor. TrueDepth kamera ile Full HD 60 FPS video kaydı gerçekleştirmek mümkün.

Başta da söylediğimiz gibi tablette başarılı mikrofonlar bulunuyor. 5 adet mikrofon ile gelen modelde, cihazınızı nasıl tutarsanız tutun, her yöne otomatik olarak adapte olan dört hoparlörlü ses sistemi ile başarılı bir ses deneyimi sağlanıyor.

iPadOS 13.4 ile birlikte iPad’e ilk kez trackpad desteği de geldi. Dokunmatiğin öncelikli olduğu iPad deneyimi için özel olarak geliştirilen imleç, Ana Ekran veya Dock’taki kullanıcı arayüzü öğelerini, metin alanlarını ve uygulamaları vurgulayan bir daire olarak görünerek kullanıcıların nereye tıklayacaklarını net bir şekilde belirtiyor. Trackpad’deki akıcı hareketler, uygulamalar arasında geçiş yapmayı, uygulama değiştiriciye erişmeyi ve Slide Over’da uygulamaları, Dock’u ve Denetim Merkezi’ni etkinleştirmeyi kolaylaştırıyor.

Apple, tabletin 10 saate kadar pil ömrü sunduğunu açıkladı.

Yeni iPad Pro aksesuarları

iPad Pro aksesuarları arasında ikinci nesil Apple Pencil ve Smart Keyboard Folio yer alıyordu. Şimdi bunlara Magic Keyboard da eklendi. iPad Pro’ya manyetik olarak yapışan klavye, Multi-Touch ekranı hoş bir şekilde sergiliyor ve hem dizüstünde hem de masada aynı derecede iyi çalışıyor.

Yeni iPad Pro fiyatı

Yeni iPad Pro fiyatı da özellikleri ile birlikte açıklandı. Yeni 11 inç ve 12.9 inç iPad Pro, gümüş ve uzay grisi renk seçenekleriyle sunulacak. 128 GB başlangıç yapılandırmasına ek olarak 256 GB, 512 GB ve 1 TB yapılandırmaları profesyonel müşterilere uygulamaları ve içerikleri için daha fazla alan sağlayacak.

11 inç iPad Pro, Wi-Fi modeli için 6399 TL, Wi-Fi + Cellular modeli için 7599 TL ve 12.9 inç iPad Pro, Wi-Fi modeli için 7999 TL, Wi-Fi + Cellular modeli için 9199 TL başlangıç fiyatıyla apple.com adresinden satın alınabilecek.

iPad Pro için Magic Keyboard, Mayıs ayından itibaren 11 inç iPad Pro için 2299 TL ve 12.9 inç iPad Pro için 2699 TL fiyatıyla ve basitleştirilmiş Çince, Fransızca, Almanca, Japonca ve İspanyolca dahil 30’dan fazla dil seçeneği ile satışa sunulacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz