Karantinada fotoğrafçılık: Yeni bir alan mı doğuyor?

0
210 Okunma
Karantinada fotoğrafçılık

Birçok kişi işlerine evden devam ederken, bazı meslekler için evden devam etmek pek mümkün olmayabiliyor. Bunlardan birisi olan fotoğrafçılık için yeni alternatif yollar geliştiriliyor. Karantinada fotoğrafçılık birçok şey gibi değişiyor. İtalyan fotoğrafçı Alessio Albi teknolojinin nimetlerinden yararlanma yoluna giderek, bilgisayar kamerasından sanatını icra etmeye başladı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Quarantine diaries, day 17. Iconic muse @omgitsmeg shot on Facetime, connecting Italy and USA.

Alessio Albi (@alessioalbi)’in paylaştığı bir gönderi ()

Karantinada fotoğrafçılık yön değiştiriyor

Evde geçirilen vakit artıkça kişilerdeki yaratıcılık kası da çalışmaya başladı. Böylelikle can sıkıntısına birçok yaratıcı çözüm bulan kişilerin yanında mesleklerini icra etmek isteyen kişiler kendilerine yeni yöntemler geliştiriyor.

İtalyan fotoğrafçı da tam bu noktada kendisine çözüm bulmuş. İnternet bağlantısı sayesinde kameralı sohbet uygulamalarına başvuran Albi, modellere kamera karşısında poz verdiriyor ve onları fotoğraflıyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Quarantine day 19. Super @louschoof shot in webcam ?

Alessio Albi (@alessioalbi)’in paylaştığı bir gönderi ()


Sosyal medya hesapları üzerinden çektiği fotoğrafları paylaşan fotoğrafçı takipçilerinden birçok olumlu yorum aldı, kısa sürede viral hale gelen bu yöntem oldukça mantıklı duruyor.

Söz konusu hafta boyunca fotoğrafçı, üç model ile fotoğraf çekimleri düzenledi.  Alice Pagani, Chiara Scelsi ve Alina Bobyleva adlı modellerden yardım alan fotoğrafçı söz konusu fotoğrafları FaceTime görüşmesi sırasındayken ekran görüntüsü alarak oluşturdu.


Çektiği fotoğrafları 735 bin takipçili hesabında paylaşan İtalyan fotoğrafçı yeni bir akım da başlatmış oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz