Maske takmayı daha kolay hale getiren aparat

0
4.252 Okunma
maske aparati

Sağlık çalışanlarının maskelerden kaynaklı olarak yüzlerinde bazı yaralar oluşabiliyor. Bunu engellemek için maske aparatı geliştirildi. Salgın sonrası patlama yaşanan maske üretimleri ve satışlarının yanında bu maskelerin nasıl takılacağı da ayrı bir konu haline geldi. Sağlık çalışanlarının çok sık maske değiştirmek zorunda olması ve özel türde taktığı maskeler bu kişilerin yüzende acı veren izlerin çıkmasına neden olabiliyor.

Buna çözüm geliştirmek isteyen Çin merkezli 3 boyutlu yazıcı üreticisi Creality yazıcı gücünü kullanıyor. Bu kapsamda sürekli maske değiştirmek zorunda olan kişiler için maske takıp çıkartmayı kolaylaştıracak bir aparat geliştirdi.

maske aparati

Maske aparatı takıp çıkartmayı daha kolay hale getiriyor

Creality, yüz maskelerini Corona virüsü hastalarını tedavi eden tıbbi çalışanlar için daha az ağrılı hale getiren binlerce maske aparatı üretiyor. Plastik aparat, bir toka formunda tasarlanmış ve maske takan kişinin başının arkasında ayarlanabilir şekilde kullanılabilir. Böylelikle maskeyi kullanan kişi maskesini istediği gibi ayarlar ve kulaklara yüze baskı yapmaz.

Creality kıdemli tasarımcısı Guoliang Ji , “Sosyal medyaki ve haberlerdeki doktorların ve hemşirelerin yüz maskelerinin neden olduğu yüz ve kulaklarda büyük fiziksel izleri görünce, biraz daha rahat hissetmelerine neyin yardımcı olabileceğini düşünmeye başladım.” Diyor ve şirkette yeni bir ürün tasarlanarak üretilmeye başlanıyor.

21 Şubat 2020’de üretimine başlanan bu plastik aparatlardan her gün 1 bin 600  adet maske üretiliyor. Şirketteki yazıcıların yüzde 100’ü her gün 10 saat çalışıyor ve 4 Mart 2020 tarihine kadar 7 bin 800 aparat ilgili kurumlara verildi. Wuhan’daki hastaneler içinse 2 bin adet bağışlandı.

Faydalı bir ürün olduğu görüldükten sonra aparattın tasarımıni indirmek ücretsiz oldu ve 3 boyutlu yazıcıya sahip her kişi bu ürünün çıktısını artık alabiliyor.

”Benim maskem tasarım olmalı” diyenler için: AusAir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz