Kazanlı ütü ile normal ütü arasındaki farklar

0
2.294 Okunma

Kadınlar arasında en az sevilen ev işlerinden bir tanesi hiç şüphesiz ütü. Kimi evlerde haftalık kimlerinde günlük düzenli olarak yapılan ütüler vakit alması ve yoruculuğu ile kadınların dert yandığı rutin işlerden. Evde kullanım için tercih edebileceğimiz ütüler artık iki farklı kategoride değerlendirilebiliyor. Kazanlı ütü ve normal diye adlandırdığımız su kazanı kendi içerisinde olan ütüler. Peki bu iki ütü arasında ne gibi farklılıklar var? Hangisini kullanmak daha avantajlı?

Kazanlı ütünün özellikleri ve kullanım avantajları neler?

İlk olarak kazanlı ütünün özelliklerinden ve avantajlarından bahsetmek istiyoruz. Son zamanlarda normal ütülere oranla daha fazla tercih edilen kazanlı ütülerin en büyük avantajı yüksek buhar kapasitesine sahip olması. Ayrıca bu ütülerin tabanlarındaki gözenekler diğer ütülere göre daha fazladır. Bu sayede kıyafetlerinizi daha kısa sürede ütüleyebilirsiniz.

Yüksek performans sağlayan kazanlı ütüler tasarruf açısından da daha avantajlıdır. Eğer normalden fazla ütü yapıyorsanız kazanlı ütü almak sizin için daha avantajlı olabilir. Kazanların su kapasitesi daha fazla olduğu için tek ısıtma da uzun süre ve daha az enerji harcayarak ütü yapabilirisiniz. Bir diğer avantajınızı ise ütü yaparken su tankı ayrı olduğu için az ağırlık kaldırarak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Özellikle uzun süre ütü yapmak zorunda kalan kadınlar için önemli bir özellik haline geliyor.

A101 14 Ocak aktüel kataloğu Tefal buharlı ütü özellikleri

Normal ütülerin özellikler ve avantajları neler?

Kazanlı ütüler ne kadar çok tercih ediliyor olsa da kadınların bir kısmı hala normal ütüleri daha kullanışlı buluyor. Özellikle kalabalık bir aileye sahip değilseniz ve ütü sizin için fazla vakit alan bir işlem değilse normal ütüleri daha kullanışlı bulabilirsiniz. Özellikle kullanmadığınız zamanlarda yer kaplamaması ve kazanlı ütülere göre daha kısa sürede kullanılabilir hale gelmesi işlerinizi daha kolaylaştırıyor olabilir. Elbette performansın yanı sıra maddiyat konusunda tercihlerimizi etkiliyor. Normal ütüler kazanlı ütülere göre daha uygun fiyatlara bulunabiliyor.

İki farklı ütünün de genel olarak özelliklerine değindik. Tabi ki seçtiğiniz markaya göre ütülerin ilave özellikleri, performansları konusunda bir takım farklılıklar gösterebilir. Taban özellikleri, kablo uzunluğu, su kapasitesi, buhar gücü her ütü için farklı özelliklerdedir. Siz de aile bireylerinizin ne kadar ütüye ihtiyaç duyduğunu ve maddi olarak ne derece bir bütçe ayırabileceğinizi belirledikten sonra en uygun ütünün kazanlı mı normal ütü mü olduğuna karar verebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz