Kelimelere alternatif emojilere 37 tane daha katıldı! İşte yeni emojiler

0
397 Okunma

Mesajlaşmanın en pratik ve eğlenceli tarafı elbette emojiler. Bir çok duyguyu karşıya kolay aktarmamızı sağlayan emojiler Unicode Konsorsiyumu tarafından yönetiliyor. Gün geçtikçe çeşitlenen emojilere 37 yeni iifade daha katıldı. Yeni emojileri Unicode, 14.0 ile resmen duyurdu. İşte aramıza katılan yeni emojiler

Mobil oyun severlere müjde! Razer parmak kılıflarını tanıttı

37 yeni emoji duyuruldu! İşte yeni emojiler

Yüzyüze veya sesli konuşmalarda duygu aktarımı mimik hareketlerimizle çok kolay. Fakat iş mesajlaşmaya gelince bu pek mümkün olmuyordu. Akıllı telefonlar ile mesajlaşma yaygınlaşınca emoji kullanımı kaçınılmaz hale geldi. Birçok duyguuyu ifade etmemize yarayan emojilere 37 yeni görsel daha katıldı. Bunun yanı sıra 112 yeni tasarım yer alıyor.

yeni emojiler

Unicode 14.0 ile hayatımıza giren emojiler yukarıdaki görsellde yer alıyor. Yeni yüz ve el işaretlerinin yanı sıra karakterlerin de yer aldığı emojilerde farklı renk seçenekleri bulunuyor. Çıktığı günden bu zamana gündemi ve sosyo-kültürel farklılıkları göze alarak ortaya çıkarılan emojilert artık daha çeşitli. Öyle ki yakında hiçbir kelime kullanmadan da derdimizi anlatabilir hale geleceğiz.

Yeni emojiler arasında sizin favoriniz hangisi oldu? Yorumlarda bizimle mutlaka paylaşın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz