Kendi akıllı saatini yaptı, Apple Watch’a rakip oldu

0
345 Okunma

Piyasadaki akıllı saat modellerinin sayısı her geçen gün artıyor. Birbirinden farklı yeteneklere sahip olan saatler bazen fiyat konusunda da tüketicilerin bütçesini zorlayabiliyor. Bununla birlikte ilk defa bir kullanıcı kendi akıllı saatini yaparak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. El yapımı akıllı saat fiyat açısından Apple Watch Series 3 modeline rakip gibi duruyor.

Fiyatı Apple Watch ile neredeyse aynı olabilir!

Bildiğiniz gibi son yıllarda DIY (Do It Yourself) projeleri oldukça popüler. Bir Reddit kullanıcısı da böyle bir proje ile karşımıza çıktı. Ancak bu kez proje oldukça teknolojik. Kullanıcı akıllı saat üretmenin tüm sürecini de Reddit üzerinden paylaştı.

Kullanıcı gerekli olan malzemeleri yalnızca 50 dolara mal ettiğini söyledi. Smarchbme isimli kullanıcı akıllı saatine Smarch Watch ismini verdi. Yalnızca 2.5 saatlik şarj ile 7 günlük pil ömrü sunan saat üzerinden bildirimlere ulaşmak mümkün. Yani tıpkı endüstriyel akıllı saatler gibi bu saatle de mesajlara, e-postalara ve takvime ulaşılabiliyor. Saat ne yazıkki müzik kontrollerine izin vermiyor.

Smarchbme saatten kar edebilmek için onu en azından maliyetin 5-6 kat fazlasına satmak gerektiğini söyledi. Yani bu da yaklaşık 250 dolar ile 300 dolar arasında bir fiyat anlamına geliyor. Üçüncü nesil Apple Watch günümüzde yaklaşık 300 dolarlık fiyat etiketiyle satın alınabiliyor. Bu da fiyat açısından Smarch Watch’un Apple Watch’a rakip olabileceği anlamına geliyor. Tabii ki Apple Watch kadar fonksiyonel olmayan bir saate bu kadar para vermek ne kadar mantıklı? Tartışılır.

Smarchbme kariyerinin son beş yılında ürün tasarımcısı olarak çalışmış bir isim. Bu da onun 3D yazıcı gibi ekipmanlara erişimini kolaylaştırdı.

Kullanıcının bu projeyi gerçekleştirmesindeki amaç ise üretimin altın çağının yaşandığını ve herkesin daha iyisini üretmek için yeterli ekipmanlara sahip olabileceğini göstermek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz