Kes-kopyala-yapıştırın mucidi Larry Tesler 74 yaşında öldü!

0
533 Okunma
kes-kopyala-yapistirin-mucidi-larry-tesler-74-yasinda-oldu-1

Apple bünyesinde uzun yıllar görev yapan kes-kopyala-yapıştırın mucidi olarak bilinen bilgisayar bilimci Larry Tesler, 74 yaşında vefat etti. Adını ve kendisini bir çoğumuz bilmese de yarattığı şeyi çoğumuz sık sık kullanıyoruz aslında.

Kes-kopyala-yapıştırın mucidi Larry Tesler kimdir?

ABD’li Larry Tesler 1945 yılında New York şehrinde doğup, burada büyüdü.

1961’de Bronx Bilim Okulu’nda eğitimini tamamladıktan sonra Tesler, 1960’lı yıllarda Stanford Üniversitesi’ne gitti. Eğitimini aldığı bilgisayar bilimi alanında birçok firmada üst düzey görevlerde bulunan, bilgisayara bir çok alanlar kazandıran ve bazı programlama işleri yapan Tesler, Apple bünyesinde çalışmaya başladı.

kes-kopyala-yapistirin-mucidi-larry-tesler-74-yasinda-oldu-2

Xerox, Amazon ve Yahoo! gibi firmalarda da üst düzey görevlere gelen bilgisayar bilimci Tesler’in kullanıcılara kazandırdığı en kullanışlı kısayol “kes-kopyala-yapıştırın” (Copy Paste) oldu.  Her ne kadar bizler onu ‘kes-kopyala-yapıştır’ olayı ile tanımış olsak bile Lerry Tesler, aslında bugün en sık kullanılan modsuz bilgisayarların temelini atan insanlardan birisi.

Ayrıca Tesler, Apple’ın başarılı CEO’su Steve Jobs’ın Apple’ın PERC tesislerini incelediği çalışmada, onunla tanışan 3 çalışandan biri olma şansına erişebilen başarılı bilim insanı.

Google Fit güncellendi!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz