Galaxy Z Flip ile katlanabilir ekranlara yeni bakış

0
320 Okunma
Galaxy Z Flip

Akıllı telefonlar sürekli gelişiyor ve tasarımsal dokunuşlar da sürekli değişiyor. Geçen yıldan beri gündemimizde önemli yer tutan katlanabilir ekranlı telefonların yılı 2020 olacak ve birçok marka da bu trende katılacak. Uzun süredir sessizliğini koruyan Motorola, bu sessizliğini bozup katlanabilir ekranlı telefonu ile aramıza geri dönmüştü. Samsung ise Galaxy Fold ile yakaladığı olumsuz tecrübeden sonra Galaxy Z Flip ile küllerinden doğuyor.

Samsung’un katlanabilir Galaxy Z Flip’i görüldü!

Samsung Galaxy Z Flip ile anka kuşu misali karşımızda duruyor

Samsung etkinliği ile kullanıcıların beğenisine sunulan Galaxy Z Flip diğer katlanabilir ekranlı telefonlardan biraz daha farklı. Tahmin edebileceğiniz üzere katlanabilir ekranlı telefonların en büyük sorunu bir süre sonra katlanan ekranda yaşabilecek sorunlar ve menteşe kısımlarının gevşeyerek sorun çıkartması. Hatta daha da kötüsü Galaxy Fold’da yaşanan sorun gibi ekranın kırılması ya da çatlakların oluşması.

Samsung’un Fold ile dilinin yanması, yoğurdu artık üfleyerek yemesine neden oluyor. Galaxy Z Flip ile işlerin değişeceğini kanıtlayan Samsung, ekranda kullandığı teknoloji sayesinde ne Motorola’nın Razr modeli gibi ekranı soyulacak ne de eski tecrübesinde olduğu gibi ekran kırılacak.

Galaxy Z Flip

Samsung’un Galaxy Z Flip‘de kullandığı ultra ince cam ekran inanılmaz derecede ince ve bu nedenle inanılmaz derecede kırılgan olsa da cam materyali hala bir polimer ekrandan daha iyi bir tecrübe sunuyor. Samsung’un ürettiği bu özel ekran, 30 mikrometre inceliğinde ve çeşitli katlanabilir ekranlı cihazlar için seri olarak üretilebiliyor. Samsung, ekranın plastik katmanlardan daha dayanıklı olduğunu söylerken, en az 200 bin katlamaya kadar dayanabileceğini ekliyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz