Tatlılığı dillere destan: Kıbrıs Tatlısı nasıl hazırlanır?

0
290 Okunma

Lezzeti sayesinde ünü ülke sınırlarını da aşan Kıbrıs tatlısı, davet sofralarının gururla sunulan tatlı çeşitleri arasında yer alıyor. Kıbrıs tatlısını daha önce denememiş olanlar biraz tedirginlik yaşayabilir. Endişe etmenize hiç gerek yok çünkü tatlı çeşitlerinde çok deneyimli olmasanız bile doğru tarifi uygulayarak bu eşsiz lezzeti siz de yapabilirsiniz.

Keki İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti (toz)

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 2 damla limon suyu

Kıbrıs Tatlısı Yapılışı

Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice karıştırın. Ardından diğer malzemeleri de ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Önceden yağladığınız kaba kek hamurunu dökün ve önceden ısıtılmış fırına sürün. 160 derece ısıda 30 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Ancak yine de pişip pişmediğini mutlaka kontrol edin.

Kıbrıs tatlısının keki pişerken şerbetini hazırlayın. Bunun için su ve şekeri pişirin ve kaynayınca içine limon suyunu ekleyin. Kek sıcakken, şerbet soğukken bu iki malzemeyi buluşturun. Kreması için de malzemeleri bir tencereye alarak karıştırın ve pişirin. Bu sırada tencerenin orta ateşte olması ve pişerken de sürekli olarak, ara vermeden karıştırmanız gerekiyor. Muhallebi kıvamına geldiğinde kremanız hazır demektir. Ocaktan almadan önce vanilini ekleyin, karıştırın ve sonrasında ocaktan alın. Kremanız hazır olacaktır.

Peki, tüm bu hazırlık ve pişirme süreçlerinde dikkat edilmesi gerekenler neler? Kıbrıs tatlısının tüm püf noktalarını öğrenmek için yapmanız gereken sadece Yemek.com adresine tıklamak olacak. Çünkü Yemek.com’daki bu Kıbrıs tatlısı tarifi denenmiş bir tarif ve aynı zamanda malzeme listesi de eksiksiz bir şekilde aktarılıyor. Malzemelerin gramajları da doğru olduğundan bu tarifi uyguladığınızda başarısız bir sonuç alma ihtimaliniz de düşüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz