Su içme alışkanlığı edinmek için öneriler!

0
947 Okunma

Su içmek sağlığımız için çok faydalı. Günde 2,5 litre su tüketmek sağlıklı olmamızı sağlar. Peki su içme alışkanlığı edinmek için ne yapmak gerekiyor? İşte yanıtı…

Su içme alışkanlığı nasıl edinilir?

Bu yazıyı okumadan önce suyun faydalarını yazdığımız diğer içeriğimize de göz atabilirsiniz.

  • Meyvelerin sadece suyunu içmeyin! 

Çay, kahve ve meyve suyu içmek günlük su ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olmaz. Suyu günlük olarak 2,5 litre yani en az 8 bardak su olarak içmeniz gerekiyor. Meyve suyu içerken sadece meyvenin suyunu değil posasını da tüketmeniz gerekiyor. Böylece meyve içerisinde bulunan vitaminin tamamını almış olursunuz.

  • Motivasyon su matarası edinin 

Düzenli su içmek bazen çok yorucu ve sıkıcı gelebilir. Bu gibi durumlarda su içmeyi hareketli bir hale getirebilirsiniz. Tercihinize göre cam veya motivasyon mataraları satın alabilirsiniz. Özellikle motivasyon mataraları üzerinde yazan hatırlatmalar ve kabartmalı çıkarmalar suyu keyifle içmenizi ve su içmeyi unutmamanızı sağlayacaktır.

  • Suyu tatlandırmayı deneyin 

Vücudumuz için ne kadar gerekli olduğunu bilsek de bazen su içmek zor hale gelebilir. Bu tür durumda suyu tatlandırmak su içmeyi kolaylaştırır. Bunun için suya limon, nane veya salatalık eklenebilir. Aynı zamanda bu tür karışımlar sağlıklı bir şekilde detoks yapmanızı da sağlar.

  • Su içme hatırlatıcısı kullanın 

Bunları yaptığınız halde su içme oranında artış görülmüyorsa su içme hatırlatıcısı kullanabilirsiniz. App Store veya Play Store’dan indireceğiniz uygulamalar ile günlük düzenli su tüketimi yapabilirsiniz.

  • Su mataranızı daima yanınızda bulundurun

Suyu sadece evde veya ofiste içmek de gün içinde kendinizi kısıtladığınız anlamına gelir. Su mataranızı çantanızda taşımak bulunduğunuz her alanda su içmenizi sağlar. Özellikle su matarası çanta içerisine her bakıldığında görülerek su içmenize yardımcı olur.

Su içmeyi düzenli hale getirmek için önerilerimiz bu şekilde. Peki siz günde kaç litre su içiyorsunuz? Su içmeyi devamlı hale getirmek için neler yapıyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz