Kim Kardashian Facebook ve Instagram’ı protesto ediyor

0
287 Okunma
kim kardashian facebook

En ünlü reality şov Keeping Up With The Kardashians‘ın yıldızı ve başrolü Kim Kardashian West, salı günü yaptığı açıklamada Instagram ve Facebook‘u eleştirdi. Eleştirinin nedeni ise seçimler yaklaşırken bu ortamlarda yayılan nefret söylemlerinin engellenmemesi. Kim Kardashian Facebook ve Instagram için nasıl bir çağrıda bulundu haberimizde…

Kim Kardashian Facebook ve Instagram’ı hedef aldı

Kardashianların bu kadar ünlü olmasının nedeni olan Kim Kardashian West, bu kadar tanınmadan önce 2000’lerin ikonu olan Paris Hilton‘ın gardırobunu düzenleyen sıradan biriydi. Ancak o dönem ki sevgilisiyle seks kasedinin yayılmasının ardından önü kesilemez bir üne kavuştu. Ardından ailesini de işin içine kattı ve menajeri de olan annesiyle bu ünü fırsata çevirdi.

kim kardashian facebook

Şimdi ise dünyanın en zengin kadınlarından biri olan Kim Kardashian West, ülkesinin sorunları ve siyasetle yakından ilgileniyor. En son Trump‘la görüşerek suçsuz yere hapiste yatan birini kurtarmıştı.

Geçtiğimiz günlerde yaklaşan seçimler nedeniyle sosyal medyanın da hareketlenmesi nefret söylemlerinin ve yanlış bilgilerin artmasına neden oldu. Kısa süre önce eski bir Facebook çalışanı ise şirketin nefret söylemlerini engellemek için yeteri kadar önlem almadığını ve maddi kaynak ayırmadığını açıkladı.

Bunların yanında bir grup insan Kar İçin Nefreti Durdurun başlığıyla birçok markaya Facebook harcamalarını azaltmaları çağrısında bulundu. Kim Kardashian West ise bu nefret söylemlerine ve yanlış bilgilerin yayılmasına Facebook‘un hiçbir müdahalede bulunmamasını eleştirdi. Ünlü reality şov yıldızı bir tweet paylaşarak insanları hesaplarını dondurarak iki teknoloji devini protesto etmeye çağırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz