Koronavirüs antikorları hamilelik döneminde bebeğe geçiyor

0
80 Okunma
Koronavirüs

Koronavirüs sağlıklı ve hamile olmayan kişiler için dahi endişe verirken hamileler bu dönemi daha tedirgin geçirdi. Özellikle kronik rahatsızlıkları bulunan ve bu dönemi hamile olarak geçiren kadınların endişesi iki kat arttı. Hastalığın anne karnındaki bebek üzerinde kalıcı etki bırakıp bırakmadığı henüz bilinmiyor. Fakat yapılan araştırmalara göre koronavirüs antikorları plasenta yoluyla bebeğe geçiyor.

Koronavirüsü bloke eden ilaç geliştirildi

Plasenta koronavirüs antikorlarını bebeğe transfer edebiliyor

Koronavirüs

Weill Cornell Tıp Bilimleri Enstitüsü’nde geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili araştırma yapıldı. Araştırma, New York’ta yoğun olarak koronavirüs vakalarının bulunduğu hastanede gerçekleşti. Hastanede doğum yapan 88 kadının kan örnekleri incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda doğan bebeklerin %78’inin göbek bağından alınan kan örneklerinde antikor tespit edildi.

Araştırmaya katılan kadınlar koronavirüs enfektesi olduğu ve %58’inin asemptomatik olduğu bildirildi. Bebekler üzerinde aktif bir enfekte bulunmuyor. Fakat Yüksek antikor seviyelerine sahip olduğu araştırma ile ortaya koyuldu. Ayrıca araştırmaya dahil olan kadınlardan semptomatik enfeksiyonu olan anneler, asemptomatik olanlara göre daha yüksek antikora sahip.

Araştırmaya dair diğer ayrıntılar Amerikan Kadın Hastalıkları ve Doğum (American Journal of Obstetrics and Gynecology) dergisinde paylaşıldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz