Koronavirüs telefon ekranında 28 gün boyunca yaşayabiliyor

0
159 Okunma
koronavirüs telefon, koronavirüs, telefon,

Koronavirüs, akıllı telefonlar, metal yüzeyler ve kağıt para gibi pürüzsüz yüzeylerde grip virüsünden çok daha uzun süre aktif kalabilir. Avustralyalı bilim insanlarının araştırmalarına göre koronavirüs, telefon ekranlarında tam 28 gün boyunca yaşayabiliyor. 

Koronavirüs telefon ekranında grip virüsünden daha uzun süre yaşıyor

Bilim insanları, koronavirüsün çok kontrollü bir ortamda olsa dahi telefon ekranında çok uzun bir süre (28 gün) yaşayabildiğini tespit etti. Çalışmaya göre, aynı koşullar altında grip virüsü sadece 17 gün boyunca bulaşıcı olmaya devam ediyor. Ekip, araştırmanın koronavirüsün diğer virüslere kıyasla “son derece sağlam” olduğunu kanıtladığını söyledi.

koronavirüs telefon, koronavirüs, telefon,

Yapılan bu çalışmalara göre bulaşma oranı çok yüksek olan koronavirüs bir süre daha hayatımızda olacak gibi duruyor. Aynı zamanda telefonları dezenfekte etmenin de çok önemli olduğu sonucu çıkıyor.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne (CDC) göre ise, koronavirüsün yüzeylere dokunularak bulaşma riski çok az. Bunun yerine hapşırma ve öksürme yoluyla yayılan solunum taneciklerinden bulaşma riski daha yüksek. Ancak insanların sürekli elinde olan telefonda bile 28 güne kadar yaşadığı açıklanan virüsün bulaşma ihtimalinin az olması yine de çok inandırıcı gelmeyebilir.

Spotify ve FOXplay’e RTÜK şoku!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz