Kraliçe Elizabeth Instagram paylaşımı yaptı!

0
529 Okunma

İngiliz Kraliyet Ailesi son olarak sosyal medya kuralları ile gündeme gelmişti. Şimdi ise Kraliyet Ailesi’nin resmi Instagram hesabından gönderi paylaşan Kraliçe Elizabeth sosyal medya gündemine damga vurdu. 

Kraliçe Elizabeth Instagram paylaşımında, programlamanın mucidi olarak bilinen 19’uncu yüzyılın ünlü matematikçisi ve mühendisi Charles Babbage‘ın, Kraliçe 2. Elizabeth’in dedesi Prens Albert’a yazdığı mektuba yer verdi. 

Kraliçe Elizabeth Instagram paylaşımının altına şunları yazdı:

“Bugün Bilim Müzesi’ni ziyaret ederken, 1843’te büyük büyükbabam Prens Albert’e yazılan Kraliyet Arşivi’nden bir mektup dikkatimi çekti. Dünyanın ilk bilgisayar öncüsü olarak tanınan Charles Babbage, 1843 Temmuz’unda Prens Albert’in prototipini görme şansına sahip olduğu ‘Fark Motoru’nu tasarlamıştı. Mektupta Babbage, Kraliçe Victoria ve Prens Albert’e, ilk bilgisayar programlarının Lord Byron’ın kızı Ada Lovelace tarafından yaratılan ve kendi icadı olan ‘Analitik Motor’u anlatıyordu. Bugün, çocukların bilgisayar kodlama girişimleriyle ilgili bilgi almaktan memnun oldum ve uzun zamandır emek verilen, teknolojiye, yeniliğe ve yeni nesil mucitlere ilham veren Bilim Müzesi’nde bu Instagram paylaşımını yayınlamak bana layık görüldü”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz