Kullanıcılar üzgün: TikTok sessizliğe büründü!

0
309 Okunma

TikTok kullanıcıları için kötü haber. Popüler sosyal medya uygulaması tamamen sessizliğe büründü. Ne yazık ki TikTok ve Universal Music Group arasında anlaşma yenilenmedi. Universal Music Group popüler şarkılarını TikTok’tan çekti. İşte bu kararın ardından sessizliğe bürünen müziksiz TikTok deneyimi…

Anlaşma sağlanamadı: Kullanıcılar Müziksiz TikTok deneyimleyecek!

Universal Music Group (UMG) ve TikTok, yıllardır süregelen lisans anlaşmasını yenileyemedi. İki şirket arasında anlaşmazlıklar bir süredir devam ediyordu. UMG’nin TikTok ile olan lisans anlaşması 31 Ocak’ta sona erdi. Ne yazık ki yeni bir sözleşme için yapılan görüşmeler ise sonuçsuz kaldı.

Bunun sonucunda ise UMG,  popüler sosyal medya platformundan tüm müzik kataloğunu kaldırdığını açıkladı. Artık kullanıcılar, UMG’ye ait şarkılara erişemeyecek.

Shrek’in gerçek yüzü ortaya çıktı!

1 Şubat itibarıyla UMG kendi bünyesinde yer alan sanatçıların şarkıları TikTok’tan kaldırdı. Bu şarkıcılar arasında Taylor Swift, Billie Eilish ve Harry Styles yer alıyor. Buna rağmen UMG’ye bağlı sanatçıların eserlerinin TikTok’da  kullanılması halinde ise telif hakkı uyarısı gönderilecek. Ayrıca videoların yayınlanması yasaklanacak.

Bununla birlikte Universal Music Group şu anda kendi müziklerini kullanan tüm videoları da sessize almaya davet ediyor. Eğer kullanıcılar bu şarkıları bu videolardan kaldırılmazsa, videolar telif yüzünden silinecek. Bu durumdan milyonlarca takipçisi olan fenomenler de nasibini alacak.

Universal Music Group UMG konuya ilişkin bir duyuru yayınladı. Duyuruda, TikTok’un ödeme oranlarına ve sanatçı haklarına saygı göstermediğini iddia etti ve bu konuda  TikTok’u eleştirdi. Bununla birlikte şirket, TikTok’u zorbalık yapmakla suçladı. Ayrıcasanatçıların çıkarlarını da göz ardı ettiğini de belirtti.

TikTok’un ise UMG’ye cevabı gecikmedi. Popüler sosyal medya platformu UMG’nin iddialarını yalanladı. Ayrıca şirketin açgözlülüğünü sanatçılarının çıkarlarının üstünde tuttuğunu iddia etti. Öte yandan TikTok, diğer tüm yayıncılarla anlaşmaya vardığını da açıkladı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz