Kullanılmış bir cihaz almadan önce sormanız gereken 4 soru

0
191 Okunma

İstedikleri yeni cihaz modelini istedikleri zaman bulamamak, bazılarını bunun yerine kullanılmış bir cihaz almayı düşünmeye sevk edebilir. Bu anlaşılabilir bir durumdur, ancak kullanılmış bir cihaz satın alma kararı, dikkatli bir araştırma gerektirir. Bu içeriğimizde sizler için kullanılmış bir cihaz almadan önce sormanız gereken 4 soruyu derledik.

1 – Cihaz kaç yaşında?

kullanilmis-bir-cihaz-almadan-once-sormaniz-gereken-5-soru-1

Kullanılmış bir cihaz almadan önce sormanız gereken sorulardan ilki cihazın kaç yaşında olduğudur. Büyük ev aletleri ortalama on yıl veya daha fazla dayanma eğiliminde olsa da, yaşları ne kadar iyi çalıştıklarını etkileyebilir. Ayrıca, kullanılan cihazın yaşına bağlı olarak, yeni bir model daha enerji verimli olabilir.

2 – Cihaz sağlam mı?

kullanilmis-bir-cihaz-almadan-once-sormaniz-gereken-5-soru-2

 

Cihazı yıpranmış veya hasarlı güç kabloları, anahtarlar ve parçalar açısından inceleyin. Hasar, güvenlik riskleri oluşturabilir ve sizi zor durumda bırakabilir.

3 – Cihaz tamir edildi mi?

kullanilmis-bir-cihaz-almadan-once-sormaniz-gereken-5-soru-3

Kullanılmış bir cihaz almadan önce sormanız gereken bir diğer soru ise cihazın tamir edilip edilmediği. Satıcıya cihazın onarım geçmişini sorun ve evde onarım veya kurcalama belirtileri olup olmadığına bakın. Onarım geçmişini sağlayamazlarsa satın alma işlemini atlamayı düşünün.

4 – Tüm parçalar orijinal mi?

kullanilmis-bir-cihaz-almadan-once-sormaniz-gereken-4-soru-4

Kullanım kılavuzu ve orijinaliyle birlikte gelen tüm parçalar dahil değilse kullanılmış bir cihaz satın almayın. Kullanıcı el kitabı önemli kullanım, güvenlik ve onarım ipuçlarını içerecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz