Kurgusal influencer Lil Miquela’nın sınırı yok!

0
1.120 Okunma

2016 yılında yaratılan ve influencer dünyasına bomba gibi düşen Lil Miquela ilgi çeken paylaşımlarına devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Brezilya’da Carnaval Salvador 2020’ye katılan Miquela oradan yaptığı paylaşımlarla kullanıcılar tarafından beğeni topladı.

https://www.instagram.com/p/B9CXopcH3ck/

Kurgusal influencer Lil Miquela şarkıcılık da yapıyor

Ülkemizde de çok fazla olan ve oldukça takip edilen influencerların hepsi gerçek kişi. Ama Amerika’da durum biraz daha farklı. İşinde çok iyi olan biri tarafından 3D Printing ile yaratılan sanal karakter Lil Miquela ilk kurgusal influencer.

İlk ortaya çıktığı 2016 yılından bu yana tam 1.9 milyon takipçi elde etti. Influencer olmasının yanı sıra şarkıcılık kariyeri de bulunuyor. Şu ana kadar elektronik ve pop müzik tarzında şarkılar çıkardı.

Kimi insanlar ise Miquela’nın gerçek bir kişi bile olduğunu iddia ediyor. Hatta robot olduğunu iddia edenler de var.

Not Mine ve Over You isimli iki şarkı çıkaran ve kendi hayran kitlesini oluşturan Miquela gün geçtikçe gizemini sürdürmeye hatta artırmaya devam ediyor.

kurgusal-influencer-lil-miquela-nin-siniri-yok-1

Miquela, sosyal medya aracılığı ile bir video paylaşmıştı. Videoda bir insan olmadığını, Daniel Cain isimli biri tarafından köle olmak üzere yaratıldığını (Fakat şu ana kadarki araştırmaya göre bu tip işlerle ilgilenen Cain diye bir şirket veya Daniel Cain diye bir kişi yok). Kısaca “robot” olduğunu açıkladığı bir paylaşımda bulundu. Robot olduğunu kabullenemediğini, insan gibi hissettiğini ve sürekli ağladığını, uzunca yazdığı bir gönderi paylaştı.

Hatta çoğu insan Miquela’yı o kadar çok beğeniyor ki ona benzemek için estetik operasyon geçirenler bile var…

Tarihi değiştiren kadın! Bulaşık makinesinin icadı nasıl oldu?

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz