Lezzetli soslar için yapay zeka devrede!

0
157 Okunma

McCormick & Company ile IBM arasındaki ortaklık yapay zekayı akşam yemeğimiz yapabilir. İki marka uzun yıllardır yeni lezzetler için çalışmalar yapıyordu. Bu çalışmalar sonunda meyvelerini vermeye başladı. Yemeklerde kullanılan lezzetli soslar için yapay zeka devreye giriyor.

McCormick & Company ve IBM yeni lezzet kombinasyonlarını öngören ve yeni tatlar geliştiren kişilerin tariflerini daha hızlı oluşturmasına yardımcı olan bir yapay zeka sistemi geliştirdi. 

McCormick‘in One ismini verdiği ilk yapay zeka özellikli ürün serisi bu yıl piyasaya sürülecek. Tabiki ABD’de. Yapay zeka hangi lezzetleri hayal ettiyse yemeklerde o soslar olacak. Yapay zekanın geliştirdiği soslar etlerde ve sebzelerde kullanılacak. 

Yapay zeka daha önce akıllı fırınlarda kendini göstermişti. Şimdi ise soslara girdi. Artık mutfakların küçük birer bilim laboratuarı olacağı konuşuluyor. Ancak ne kadar teknolojik gelişme yaşanırsa yaşansın mutfaklar yaşayan alanlar ve daima duygusal bir tarafı var. Yine de bu gelişmelerin tüketiciler için daha fazla seçenek ve daha iyi akşam yemeği anlamına geldiği gerçeğini yoksayamayız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz