Uyku takibi yapmak için en kolay 3 yol!

0
205 Okunma

Uzmanlar verimli bir gün için 8 saat uyunması gerektiğini söyler. Ancak kimi zaman 8 saat uyusak bile kendimizi yorgun hissedebiliriz. Bunun tek bir sebebi var. O da yeterince kaliteli bir uyku uyumamış olmak. Zihnimizi ve vücudumuzu yenileyecek kalitede bir uyku uyumadığımızda o gün bizim için bitmek bilmez. Peki, uykunun kalitesini nasıl tespit edebiliriz. Bunun için artık birçok yol var. İşte uyku takibi yapmak için en kolay 3 yol…

Akıllı telefonlar

Uzmanların telefonlarla ilgili de bazı açıklamaları var. Aslında uyurken odanızda telefon olması son derece verimsiz bir durum. Ancak alarm için zaten telefonunuz ile uyumanız gerekiyorsa, uyku takibi yapan bir uygulama kullanabilirsiniz. Böylelikle yatağınızın üstüne koyduğunuz telefon sizi gece boyunca takip eder. Eğer iOS işletim sistemine sahip bir cihanızın varsa onun Yatma Zamanı özelliğinden de faydalanabilirsiniz. 

Fitness bileklikleri

Ne kadar iyi uyuduğunuza dair bir fikir edinmek için fitness bilekliklerini kullanmak da mümkün. Bileklikler tüm gece uyku takibi yapıyor, ardından bilekliğin mobil uygulaması üzerinden bu veriler görülebiliyor. Ancak bazı çalışmalar bu bilekliklerin doğruluğu konusunda emin olunmaması gerektiğini söylüyor. 2012’de yapılan bir araştırmaya göre Fitbit, uyku özetini 67 dakika kadar abartabiliyor. 

Akıllı yataklar ve sensörler

Yatakta bi telefonla ya da bilekte bir saatle uyumak her zaman istenecek bir şey olmayabilir. Ancak uyku izleme konusunda ciddiyseniz bunu akıllı bir yatakla ya da uyku takipçisi sensörlerle çözebilirsiniz. Sensörler yataktaki hareket dışında solunum hızlarını da takip eder. 

Uykunuzu takip etmenizi sağlayan birçok uygulama var. Bunları kullanmak ilk adım olsa da sonrasında bu verileri bir araya getirip kendinize uygun bir sonuç çıkarmalısınız. Veriler ışığında ideal uyku saatinizi belirleyip kendinizi disipline sokamadıktan sonra hiçbir cihaz işinize yaramaz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz