LG yapay zeka ile ev konforunu artıracak

0
99 Okunma

Ev elektroniği konusunda önemli çalışmalar yapan LG yapay zeka ile tüketicilerin evlerindeki konforu artırmak istiyor. Geliştir, Bağlan ve Aç (Evolve, Connect and Open) isminde bir strateji geliştiren şirket, IFA 2019 kapsamında bu stratejisinin getirdiklerini gözler önüne serdi. Şirket adına konuşan LG Electronics Başkanı ve Teknoloji Müdürü Dr. I.P. Park, düzenlenen panelde gelecek vizyonunu da anlattı.

LG yapay zeka ile ilgili neler yapıyor?

Dünyanın her yerinden teknoloji şirketlerinin katıldığı IFA 2019, bu yıl 95’inci kez kapılarını açtı. Düzenlenen fuarda en yeni teknolojilerin yanında şirketlerin geleceğe dair bakışlarını gösteren bilgiler de tüketicilerle paylaşılıyor. LG de bu şirketlerden biri. Düzenlenen panelde şirketin yapay zeka destekli gelecek vizyonu “Her Yer Eviniz” başlıklı sunum ile paylaşıldı.

LG yapay zeka ürün ve hizmetlerinin anlatıldığı panelde LG ThinQ’nun bu zamana kadarki yolculuğu gösterildi. Dr. Park, LG ThinQ’nun evrimini göstermek için, izleyicileri, robot süpürgelerin köşelerde ve engellerde sıkışıp kalmamalarını sağlayan akıllı bir öğrenme konsepti ile de tanıştırdı. Bu tür yenilikler, LG’nin bu yılın başlarında piyasaya sürdüğü AI cihazlar için LG Neural Engine kullanan, tescilli AI çipi sayesinde kolaylaşıyor.

LG’nin yaptığı çalışmalardan biri de kullanıcı tanıma etkileşimi modlarını ses tanımanın ötesinde çeşitlendirmek. Bu sayede tüketicilerin hayatlarına daha fazla dijital temas noktası eklenebilecek.  Bu çalışmalar, buluta bağlı bir görüş sensörü olan “ilave görme akıllı modülü” olarak tanımlanan Vision Pack gibi yenilikleri içeriyor.

Panelde gösterilen yeniliklerden biri de Vision Pack’e sahip LG Styler oldu. Kıyafetleri görsel olarak tanıyan bu teknoloji kullanıcılara buna göre tavsiyeler verebiliyor. Aynı zamanda  kullanıcıların gerçeğe uygun avatarlarını oluşturmak için 3D kameralarla ölçüm yapan akıllı ayna LG ThinQ Fitde tanıtıldı.

LG’nin platformlarını başkalarına açma konusundaki yatırımlarının, daha geniş kapsamlı uyumluluk ve yenilik çeşitliliğinin anahtarı olduğu düşünülüyor.  LG, bu felsefeyle tutarlı bir şekilde, yakın zamanda LG ThinQ platformunuAI teknolojisinin gelişimini hızlandırmak için dış ortaklar ve geliştiriciler için kullanılabilir hale getirdi.

Panelde teknoloji sektöründen farklı isimler de sahneye çıktı. Bu konuşmacılar arasında EMEA genelinde şirketin 5G stratejisinden sorumlu olan Qualcomm Teknoloji Başkan Yardımcısı Dino Flore de yer aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz