Sesli komutla kontrol edilen Grundig Fire TV Edition

0
601 Okunma

Hem sürdürülebilir teknolojilerini hem de Fire TV Edition OLED TV modelini görücüye çıkaran Grundig, IFA 2019’da dikkat çeken markalar arasında yerini aldı. Grundig Fire TV Edition, sesle kontrol edilme özelliği ile öne çıkıyor.

Grundig Fire TV Edition tanıtıldı

Kullanıcıların kumanda ya da başka bir cihaza ihtiyaç duymadan televizyonu kontrol etmesini sağlayan özellik ile Grundig Fire TV Edition, ev içinde konforlu bir alan yaratıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, “Görüntü ve ses sistemleri alanında da sürekli yatırımlar yaparak öncü teknolojiler geliştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl Çerkezköy’de 500 milyon yatırımla faaliyete geçirdiğimiz yeni elektronik fabrikamız sürdürülebilir büyüme ve dijital dönüşüm yolculuğumuzda önemli bir kilometre taşı oldu. Yıllık 3.2 milyon TV üretim kapasitesine ulaşarak sektörde gücümüzü pekiştirdik.

Alexa’nın sesli kontrol özelliklerinden yararlanarak içerikleri oynatabiliyor, geri veya ileri sarabiliyor. Grundig Fire TV Edition serisindeki televizyonlarda ayrıca, hands-free olarak sesli komutla Alexa’dan müzik çalmasını, haberleri vermesini, hava durumunu kontrol etmesini ve daha birçok işlevi isteyebilirsiniz.

Birçok yeni nesil akıllı televizyon modelinde olduğu gibi bu TV ailesinde de Netflix, YouTube ve Spotify gibi uygulamalar kullanılabiliyor.

Kullancının izleme tercihini değerlendiren bir yapay zekaya sahip televizyon ailesi böylece kişiye özel tavsiyelerde bulunabiliyor.

Grundig Fire TV Edition, Alexa özellikleriyle akıllı evinizi de sesli komutla kontrol edebiliyor. Diğer bir deyişle, termostatlar, klima, aydınlatma, hayvan bakımı, ev güvenliği ve ev eğlence sistemleri dahil olmak üzere tüm akıllı ev ekosisteminizi sesli komutla yönetmenize imkân veriyor.

Televizyonda üç kanallı ses sisteminin de yer aldığı Dolby Vision ve Dolby Atmos ses teknolojisi kullanılıyor.

Yeni serinin ilk televizyonu 4 Eylül günü Almanya’da ön siparişe açıldı.

Grundig Bio Buzdolabı tanıtıldı

Sürdürülebilir teknolojilerini de IFA 2019‘da sergileyen Grundig, bu kapsamda yeni buzdolabını görücüye çıkardı. Biyoplastikler, biyopoliüretan ve yumurta kabuğu içeren biyo-kompozitlerden oluşan Grundig Bio Buzdolabı, geri dönüşüme vurgu yapmasıyla öne çıkıyor.

Üretimden tasarıma sürdürülebilirliği odağına alan Grundig, geliştirdiği inovatif teknoloji ile su canlılarının yaşamını tehdit eden mikrofiber atıkları engellemek üzere mikrofiber filtreli çamaşır makinesi üretti. Bu teknoloji mikrofiber atıkların deniz ve okyanuslara karışmasını yüzde 90 oranında engelliyor.

Yeni ankastre fırın serisini de sergileyen şirketin sahip olduğu HotAero Pro Teknolojisi, fırın içinde sağlanan hava akışı yemeğin her yerinin istenilen derecede pişmesini sağlıyor.

Buharlı pişirmeyi tercih edenler için, ankastre fırın serisi kombi pişirme seçenekleri de sunuyor. ankastre fırın serisinde içerideki SenseSteam Pro nem sensörü buhar düzeyini optimum şekilde ayarlayarak, etlerin ve sebzelerin yumuşak kalmasını sağlıyor.

Grundig IFA 2019’da ayrıca FreshMeter teknolojisini, AirTouch teknolojisini, InstantWear teknolojisini, InterACT teknolojisini ve Grundig HighForce kablosuz elektrikli süpürgesini sergiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz