LinkedIn profilinizi geliştirmek için öneriler!

0
887 Okunma

Oluşturacağınız etkili bir LinkedIn profili, iş arayışınızda sizi rakiplerinizden bir adım öne çıkaracaktır. İstediğiniz alanda yaptığınız iş başvurunuza olumlu bir geri dönüş almak için profilinizi çok iyi bir şekilde düzenlemeniz gerekiyor. Peki etkili bir LinkedIn profili nasıl oluşturulur? İşte yanıtı…

LinkedIn profili düzenleme yöntemleri

LinkedIn üzerinde kendinize uygun bir iş ilanına başvurmadan önce profilinizin nasıl göründüğünü kontrol etmekte fayda var. Sayfanızda eksik bilgiler olduğunu hissediyorsanız önerilerimize göz atabilirsiniz.

LinkedIn profilini öne çıkarmak için neler yapılabilir? 

  • Profilinizde imla hataları yapmamaya çalışın. Yazmak istediğiniz paragrafın doğru olup olmadığını anlamak için internet siteleri üzerinden doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.
  • Profilinizde uzmanlık alanınızı aktaran anahtar kelimelerini mutlaka ekleyin. Bu anahtar kelimeler aynı meslekte olduğunuz birçok kişi ile karşılaşmanızı sağlar.
  • İletişim bilgilerinizi, fotoğrafınızı ve iş arayışınızla ilgili olan tüm bilgileri güncel tutmaya çalışın. Unutmayın ilk izlenim çok önemlidir.
  • Profil içerisinde mutlaka yeteneklerinizi, sertifikalarınızı ve düşüncelerinizi paylaşın. Bu şekilde başvurmuş olduğunuz şirketlere kendinizle ilgili bilgiler sunmuş olursunuz.
  • LinkedIn uygulaması, sonrasında özelden iletişim kurabileceğiniz bir arkadaşlık platformu değil. Bu yüzden mesleğiniz ile ilgili olan veya çalışmalarını yakından takip etmek istediğiniz kişileri takip edin veya iletişim kurun.
  • Eğer iş arayışında aktifseniz, profilinizi herkese açık konuma getirmeniz daha doğru olacaktır.
  • Profilinizde işinize yaramayacak veya gereksiz gördüğünüz bilgileri kaldırın. LinkedIn profiliniz şimdi hazır. Eğer tüm düzenlemeleri tamamladıysanız istediğiniz o iş ilanına şimdi başvurabilirsiniz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz