Mac için WhatsApp Uygulaması Artık App Store Üzerinden Kullanılabilir

0
41 Okunma

MacOS için yerel WhatsApp uygulamasının kararlı sürümü artık Mac App Store’da mevcut. Uygulama, Meta’nın ağustos ayında resmi WhatsApp web sitesinden indirilmeye sunulmasından önce, geçen Ocak ayında beta olarak yayınlandı. Mac App Store’un bugünden önce bile bir WhatsApp istemcisi sunduğunu ancak bunun yeni, yerel uygulamanın aksine web tabanlı bir uygulama olduğunu belirtmekte fayda var.

Mac kullanıcıları için WhatsApp artık App Store’da

Yeni uygulama, Apple silikon Mac’ler için optimize edilmiştir ve kullanıcı arayüzü ve özellikleri bakımından önceki web tabanlı uygulamadan biraz farklıdır. WhatsApp, yerel uygulamanın web uygulamasından daha duyarlı olduğunu ve daha iyi güç verimliliği sunduğunu iddia ediyor. Ayrıca yeniden tasarlanmış bir kullanıcı arayüzüyle birlikte gelir ve iPhone’daki WhatsApp istemcisine bağlanmadan kullanılabilir. Tıpkı iPhone ve Android’deki mobil uygulamalar gibi, kapalıyken bile kullanıcılara gelen aramaları ve mesajları bildirebiliyor.

mac-icin-whatsapp-uygulamasi-artik-app-store-uzerinden-kullanilabilir-1

Mac’teki yerel WhatsApp istemcisinin dikkate değer özelliklerinden biri, 8 kişiye kadar grup görüntülü aramaları ve 32 kişiye kadar sesli aramaları desteklemesidir. Kullanıcılar ayrıca dosyaları sohbetlere sürükleyip bırakarak kişileriyle paylaşabilirler. Diğer özellikler arasında sohbetleri sabitleme ve arşivlemenin yanı sıra okunmamış mesajları arama vb. yer alır. Kullanıcılar aynı zamanda tıpkı iPhone ve Android uygulamalarında olduğu gibi kişilerin WhatsApp Durumunu da kontrol edebilirler. Mac kullanıcıları yeni uygulamayı doğrudan Mac App Store’dan indirebilirler.

Yeni Mac istemcisinin piyasaya sürülmesinin ardından yerel bir iPad uygulamasına olan ilginin artması muhtemeldir. iPhone uygulaması iPad’lerde kullanılabilse de pratik değildir ve optimum kullanım deneyimi sunmaz. Neyse ki iPad kullanıcıları için şirket şu anda geniş ekranlı cihazlar için optimize edilmiş bir kullanıcı arayüzüne sahip yeni bir iPad uygulamasının beta testini yapıyor ancak uygulamanın ne zaman halka sunulacağına dair kesin bir bilgi yok.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz