Maskeliyken iPhone ekran kilidi açmak kolaylaşabilir

0
538 Okunma
iPhone ekran kilidini acma

iOS 13.5 sürümü maske takarken iPhone ekran kilidini açma eylemini kolaylaştıracak gibi duruyor. Kullanıcıların beklediği şey geliyor.

Maske takmak artık yeni gerçekliğimiz olmuş durumda. Salgın sebebiyle insanların kendisini izole etmesi gerekiyor. Bu sebeple dünyanın birçok yerinde insanlar maske kullanmaya özen gösteriyor. Bunun yanında maske kullanmanın da bazı dezavantajları oluyor. Yalnızca Face ID ile açılan iPhone modelleri için parmak izi okuma seçeneği olmadığı için kişilerin maskeli yüzlerini tanımayan sistem alttan sürükleme hareketiyle, ekran şifresi girilmesine neden oluyordu ve bu kullanıcıların pek de istemediği bir şey.

iPhone ekran kilidini acma

iOS 13.5 ile maske takarken iPhone ekran kilidini açma

Apple de iOS 14’ü sunmadan önce iOS 13.5 güncellemesiyle kullanıcıların maskeli yüzlerini tanımayı değil belki ama en azından Face ID kişinin yüzünü tanımadığında ekran kilidi şifresinin gelmesini sağlayacak. Bu sayede ise kullanıcı en azından ekran kilidi şifresi bölümüne daha kısa sürede ulaşmış olacak.

Yeni iOS 13.5 beta ile Face ID kullanan herhangi bir iPhone, kullanıcının maske taktığını otomatik olarak algılayabilecek ve anında şifre ekranını gösterecek. Bu, kullanıcıların parolalarını girmesini ve cihazın kilidini açmasını kolaylaştıracak. Geliştirici sürümünü yayımlayan Apple bir hafta içinde beta sürümünü herkese yayımlamayı planlıyor. 

iPhone’lar bozulduğunda ne olacak? İşte yanıtı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz