Meta artık politikadan uzaklaşıyor mu?

0
270 Okunma

Meta, Cuma günü Instagram ve Threads ile ilgili önemli kararlar aldığını duyurdu. Şirketin bir diğer ürünü olan Facebook’ta geçmişte yaşanan siyasi skandallar nedeniyle bu kararların duyurulduğu düşünülüyor. Peki yeni kararlar neleri değiştirecek? İşte detaylar…

Meta artık politika ile ilgili içerikleri önermeyecek

Meta, Instagram ve Threads’te politik içerikleri önermeme kararı aldı. Bu karar, haber ve politika odaklı üreticiler ve gazetecileri endişelendirdi. Karara göre kullanıcılar, hâlâ politik ve sosyal konular hakkında içerik paylaşan hesapları takip edebilecekler. Ancak bu tür içerikler genel kullanıcılara önerilmeyecek.

Meta’nın sözcüsü Dani Lever, “Bu duyuru, insanların bize istediklerini söylediklerine dayanarak siyasi içeriğe nasıl yaklaştığımız ve nasıl davrandığımız konusunda yıllarca süren çalışmalarımızı genişletiyor” dedi.

Demokratik bir siyasi içerik üreticisi olan Keith Edwards, Beyaz Saray ile son zamanlarda görüştüğünü söyledi. Bunun sonucunda yetkilileri Threads’e katılmaya ikna ettiğini ancak şimdi bu çabanın boşa gittiğini ekledi. “Sosyal medyanın siyasi insanlar için tüm katma değeri, bir mesajı başka türlü duyamayacak olan normal insanlara ulaşabilmenizdir. dedi. “Bunun için televizyon reklamları var ama artık kim televizyon izliyor? Çoğu insan telefonundadır ve Meta uygulamaları çoğu insanın takıldığı yerdir.” dedi.

Dolandırılma vakaları için Instagram’ın yeni çözümü!

Meta, politik içeriklerin önerilmesine ilişkin politikasını belirgin bir şekilde değiştirmiş oldu. Threads ilk açıldığında, Instagram başkanı Adam Mosseri, platformda politik ve “sert haberlerin” teşvik edilmeyeceğini belirtmişti. Son yapılan açıklama ile Mosseri, içeriği kısıtlarken “tüm haberlerden bahsetmiyoruz, daha ziyade siyasi haberlere veya sosyal yorumlara odaklanıyoruz” dedi.

Yakın zamanda siyasi içerik yayınlayan Instagram’daki profesyonel hesapların, tavsiye edilmeye uygun olup olmadıklarını Hesap Durumu bölümünden kontrol edebileceklerini söyledi. Buradan, son siyasi gönderileri düzenleyebilir veya kaldırabilirler ya da şirketin, hesaplarını ve içeriklerini önerilerden kısıtlama kararına itiraz edebilirler.

Bu değişiklik, birçok haber ve politika alanındaki içerik üreticisini öfkelendirdi ve kafasını karıştırdı. Bunun sebebi ise neyin politik olduğu sorusuna net bir cevabın verilmemiş olması. Çoğunlukla, Elon Musk’ın X ile ilgili aldığı kararların ardından Instagram’ın Threads uygulamasına geçenlerdi.

Peki siz Meta’nın bu yaklaşımı ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni yaklaşım kullanıcıları nasıl etkileyecek?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz