Metaverse moda haftasında çok ünlü markalar yer alacak!

0
353 Okunma

Decentraland, ev sahipliği yaptığı sanal moda etkinliği kadrosunu açıkladı. Lüks markalar Paco Rabanne, Dolce & Gabbana, Etro, Tommy Hilfiger, Dundas, Cavalli, Nicholas Kirkwood, Elie Saab ve Imitation of Christ, Decentraland’ın ev sahipliğinde 24 Mart’ta gerçekleşecek.

Son günlerde herkesin dilinde olan ‘Metaverse’ nedir?

Metaverse moda haftasının detayları açıklandı!

Dört gün sürecek etkinlikte, her gün sanal pistlerde sahnelenen dijital moda koleksiyonları ve metaverse platformu Decentraland’da devam eden alışveriş deneyimleri olcak. Coach, Axel Arigato, Ester Manas, Wandler, Eytys ve Osoi’nin dijital aksesuarları, dijital moda evi Republiqe ve perakendeci Monnier Paris tarafından oluşturulan sanal bir mağazada satışa sunulacak. Başlangıçta bu ayın başlarında katılacağı doğrulanan Hugo Boss artık resmi kadroda yer almayacak, ancak nedenini söylemeyi reddetti.

Bu ay New York, Londra, Milano ve Paris’te gerçekleşen küresel moda haftaları gibi, MVFW de podyum gösterilerine ek olarak bir dizi etkinlik, sunum ve enstalasyona ev sahipliği yapacak. Metaverse Moda Haftası başkanı Giovanna Graziosi Casimiro, katılımcı markaların öncelikle fiziksel tasarımları yeniden tasarlamak yerine yeni koleksiyonlar veya mevcut parçaların yeni yorumlarını göstereceğini söylüyor.

Paris’in Avenue Montaigne’ini andıracak şekilde tasarlanmış lüks bir alışveriş alanı olacak ve markalar henüz açıklanmadı olmasına rağmen hem dijital hem de fiziksel ürünler satacaklar. Metaverse’ü olgunlaştıracak nitelikte olan bu etkinlik, sanal evrende yapılacak olan ilk moda etkinliği değil. Altuzzara ve Roksanda gibi markalarda daha öncesinde defile gerçekleştirdi.

Ekim ayında Dolce&Gabanna bir dizi NFT satarak yaklaşık olarak 6 milyon dolar kazandı. “Bazı markalar doğal olarak diğerlerinden daha hazır, diğerleri ise girmeden önce bazı şeyleri izlemek istiyor. Bu beklenen bir şey,” dedi Unxd’un kurucusu Shashi Menon.

Dünya markalarının da artık Metaverse moda haftasında yerini almasıyla birlikte, moda dergilerinde bol bol sanal dünyadan içerikler göreceğiz. Peki ya sizler bu konu hakkına ne düşünüyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz