Meyve toplayan otonom bahçe robotu

1
877 Okunma

Bu otonom bahçe robotu, geliştirilen kamerası sayesinde hangi meyve veya sebzenin olgun olduğunu ve onu nasıl zarar vermeden dalından koparılacağını biliyor.

Isıya ve şekle duyarlı kamerası ile meyveleri belirleyen otonom bahçe robotu olgunlaşan ürünü dalından tek hamle ile alıp kendi gövdesinde yer alan sepetin içine topluyor.

Yaz aylarına girdiğimiz bugünler oldukça çeşitli meyve ve sebze ürünleri tezgahlarda ekranlarda ve çevremizde yerlerini alıyor bunların toplanış sürecide bir o kadar zahmetli ve ilgi isteyen bir dizi aşamalardan ibaret. Otonom robot bu açığı görmüş olacak ki mühendisleri sayesinde birçok işi tek başına yapabilir hale getirilmiş.

Kontakt lenslerde önemli bir yeniliğe imza atıldı

Otonom robot ne kadar süre çalışabiliyor?

Bahçe robotu 1 günde ortalama 20 saat çalışabiliyor, bu da bir insan gücüne göre kıyasladığımızda en fazla 8-10 saat çalışan insan gücünden tam 2 kat daha fazla sürede size hizmet edebiliyor. Portatif ve küçük yapısı da onu ince ve sık dalların arasına daha rahat girmesine olanak sağlıyor.

İnsan üzerinden tarım gücü gün geçtikçe alınmaya devam ediyor, her ne kadar her şeyin makinalaşması bizim açımızdan bizi hareketsizliğe itsede verim almak ve zamanı yönetmek açısından ise oldukça pratik çözümler sunduğu kabul edilir bir gerçek.

Yaşamını tarım üzerinden ve bahçecilik ile sağlayan insanlar için bulunmaz bir veli nimet aracı olarak görebileceğimiz bu bahçe robotu siz başka işlerinizle örmeğin toplanan ürünlerin satımı ile ilgilenirken o ise sizin yokluğunuzda ona verdiğiniz görevi yerine getiriyor olacak.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz