Tüketiciler klima satın alırken nelere dikkat ediyor?

0
164 Okunma

Her yıl olduğu gibi bu yıl da havalar ısındıkça klima sektörü hareketlenmeye başladı. MediaMarkt klima tercihleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Klimalara en fazla talep gösteren şehirleri açıklayan şirket ayrıca satın alma aşamasında tüketicilerin nelere dikkat ettiğini de söyledi. Klima satın alırken dikkat edilmesi gerekenler de burada kendini gösteriyor.

Instagram Story yeni yeşil ekran efektini test ediyor

Klima satın alırken dikkat edilmesi gerekenler

MediaMarkt klima satın alımlarında tüketicilerin tercihlerini gözler önüne serdi. Klima tercih ederken tüketiciler enerji sınıfı yüksek, yeni nesil çevreci gaz özelliği olan modellere yöneliyor. Ayrıca sessiz çalışan modellere de ilgi olduğu söyleniyor. Bu da genel olarak klima satın alırken dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında değerlendirilebilir. Aynı zamanda montaj süresi de tüketicilerin önem verdiği noktalar arasında. Tüketicilerin montaj gibi detaylarla uğraşmak istemediği durumlarda ise MediaMarkt’ın da sunduğu ücretsiz montaj avantajları ön plana çıkıyor.

Havaların ısınmasıyla daha fazla talep gören klimaları özellikle Türkiye‘nin Güney bölgelerinde yaşayan tüketiciler tercih ediyor. Yayınlanan verilere göre ülkemizde en fazla klima satılan şehirler arasında Mersin, Adana ve Antalya yer alıyor.

MediaMarkt Türkiye Satınalmadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Kocabaş, klima sektörünün geçen yıla göre adet olarak yüzde 6’lık bir artış yaşadığını söyledi. Kocabaş, “MediaMarkt Türkiye olarak vantilatör tarafında adet olarak yüzde 50’lik bir büyüme oranı yakaladık” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz