Microsoft kan basıncını ölçebilen akıllı gözlük üretti!

0
440 Okunma
Microsoft araştırmacıları tarafından geliştirilen Glabella adındaki akıllı gözlükler

Microsoft,  günlük hayatında gözlük kullananlar ve kan basıncını sürekli kontrol altıda tutması gereken hastalar için akıllı bir gözlük üretti. Microsoft araştırmacıları tarafından geliştirilen Glabella adındaki akıllı gözlükler, bir kişinin kafasındaki farklı arter bölgelerinden akan kanı tespit etmek için optik nabız sensörleri kullanarak çalışıyor.

Gözlükte bulunan darbeli geçiş süresinin ölçümü , herhangi bir çaba göstermeden veya kullanıcıya rahatsızlık vermeden toplanabilecek dolaylı bir kan basıncı ölçümü sağlıyor.  Bu cihaz, hastane ortamı dışında, sürekli tansiyon kontrolü gerektiren hipertansiyon gibi sağlık sorunlarından muzdarip insanlara, inanılmaz kullanım kolaylığı sağlayabilir!

Microsoft araştırmacıları tarafından geliştirilen Glabella adındaki akıllı gözlükler

Glabella cihazındaki sensör, teknolojinin giyilebilir herhangi bir cihazla sorunsuz bir şekilde kaynaşmasına izin veriyor. Aynı zamanda, sürekli olarak kullanıcının nabzını sürekli ölçüyor.

Microsoft araştırmacıları , Haziran 2017’de  nabız verilerinin yakalanması için başa takılan cihaz  üzerine bir patent verdiler. Ancak patent başvurusu sadece geçen ay çevrimiçi olarak yayınlandı. Ayrıca,; Mobil, Giyilebilir ve Ubiquitous Teknolojileri Dergisi’nin Eylül 2017 sayısında yayınlanan  kitapta  pilot çalışmanın yüz güldüren sonuçlarını ortaya koydular  .

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz