Sony yeni Aibo robot köpeği en iyi evcil dostunuz olabilir!

0
989 Okunma
Sony robot köpeğşi, Aibo, yüzleri tanımak ve gülümsemeleri tespit etmek için burnunda bulunan kamerayı kullanır.

Sony geçen yıl, Japonya’da robot köpeğini piyasaya sürmüştü. Şimdi ise; bu robot köpeğin yeni sürümünü ABD’de satışa çıkarıyor! Aibone adındaki robot köpek, üç yıllık Sony’nin AI bulut hizmetinin yanı sıra, pembe bir top, pençe yastıkları ve bir şarj istasyonu da dahil olmak üzere çeşitli oyuncaklarla birlikte sunulacak.Şirket AI Cloud sisteminin Aibo’nun günlük aktivitesini ve kişiliğini şekillendirmeye yardımcı olacağı iddia ediyor.

Sony Aibo robot köpek
Sony Aibo robot köpeği ölü taklidi yapabiliyor!

Teknoloji devinin sunmuş olduğu son sürüm, Sony’nin bir kez delinmiş popüler robot evcil hayvanının altıncı neslini temsil ediyor. Bulut tabanlı bir AI motoru ve gelişmiş görüntü sensörleri sayesinde modern robotlarla evlenebiliyorlar. Aibo robotu öğrenme, yüzleri tanıma ve zaman geçtikçe kendi eşsiz kişiliğini geliştirme becerisi kazanabiliyor. Bu da , farklı ailelerde büyümüş iki robot yavrularının, tam olarak benzer özelliklere sahip olamayacağı anlamına geliyor. Çünkü gelişimi, bakıcılarının davranışlarına bağlı!

Sony Aibo robot köpek
Sony robot köpeği Aibo kuyruğun yanında aynı anda yerelleştirme ve haritalama (SLAM) için bir kamera bulunur.

Yavruyu aktif hale getirmek ve etkileşimde tutmak için bir grup sensör, kamera ve aktüatör bulunuyor. Robot köpeğin sırt çantasında ise;  şarj yastığına gitmesine yardımcı olacak bir kamera bulunuyor. Ayrıca; burun kamerası Aibone’u bulmasına ve aile üyelerini yüz tanıma yoluyla tanımlamasında da yol gösteriyor.  Ayrıca, Android / iOS Aibo uygulaması aracılığıyla ile robot köpeğin bilgi tabanına hileler ekleyebiliyoruz.

Sony Aibo otonom robot köpeği yavrunun aile paketinde, 3 yıllık bir AI Cloud Planı’nı, köpeğin oynayabilmesi için pembe top ve büyük bir  kemik vb. oyuncaklar bulabilşirsiniz. Gelecek ay satışasunulacak robot köpeğin fiyatı ise;  2,899 ABD doları!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz