Microsoft’un yapay zekası Android’e uygulama olarak geliyor!

0
128 Okunma

Microsoft’un ücretsiz yapay zeka uygulaması Copilot oldukça sık kullanılan bir uygulama. Geçtiğimiz günlerde Microsoft çalışanları bu yapay zekayı Android kullanıcılarının hizmetine sundu. Üstelik bu uygulama hem ücretsiz. İşte detaylar…

Ücretsiz Copilot Uygulaması ve özellikleri neler?

Daha önceden Bing Chat ile karşımıza çıkan Microsoft, daha sonralarda bu yapay zekayı Copilot adı altında kullanıcılara sundu. ChatGPT-4 ‘ün ücretsiz versiyonunu kullanan bu uygulama hem masaüstü hem de mobil Edge tarayıcıda kullanılabiliyordu. Ancak Microsoft artık Android kullanıcılarına kolaylaştırılmış bir deneyim için yeni mobil bir uygulama sundu.

yapay zeka

Bu uygulama geçtiğimiz hafta Google Play Store’da yerini aldı. Fakat iOS kullanıcıları için Apple Store’da henüz bulunmuyor. Şirket Play Store’da uygulamanın özelliklerinden bahsediyor. Bu özellikler ise şöyle açıklanabilir: Copilot yapay zeka programı ChatGPT-4 ve Dall-E ile desteklenen bir asistan. Bu program, sorulan karmaşık ve hızlı sorulara oldukça doğru cevaplar vermesinin yanı sıra farklı görseller oluşturabilme altyapısına sahip. Üstelik uygulama için herhangi bir oturum açmanıza gerek yok.

Copilot Android yapay zeka uygulaması nasıl kullanılır?

Uygulama ilk başta çok gerekli olmasa da kullanıcıdan bir konum istiyor. Ardından hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Her ne kadar uygulama için herhangi bir Microsoft hesabı açmanıza gerek olmasa da oturum açmanız iyi bir deneyim için daha sağlıklı olacaktır. Çünkü bu sayede sorduğunuz soruların cevapları kaydedilebilir. Ayrıca daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Copilot mobil uygulaması tıpkı Edge tarayıcıda olduğu gibi çalışıyor. Eğer ücretsiz bir şekilde ChatGPT-4 kullanmak istiyorsanız uygulamanın içinde bulunan ChatGPT-4 kullan seçeneğine basabilirsiniz. Uygulamanın düzeninde ve arayüzünde herhangi bir karmaşıklık yok. Ancak kullanım sırasında yer yer reklamlarla karşılaşabilirsiniz.

Hangisi daha iyi? Copilot mu ChatGPT mi?

Şu anlık sadece Android kullanıcılarının hizmetine sunulan uygulama kullanıcıların işine oldukça yarayacak gibi. Peki daha önce yapay zeka programlarını kullandınız mı? Microsoft’un hizmete sunduğu bu yeni uygulamayı nasıl buldunuz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz