Togg yurt dışına çıkıyor!

0
926 Okunma

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’un geçtiğimiz Mart ayında dağıtımı başlamıştı. Yollarda oldukça sıkça görmeye başladığımız bu otomobil şu anda Türk vatandaşların gözdesi halinde. Bu yerli ve milli  otomobilin şimdi de yurt dışına çıkacağı gündemde. İşte detaylar…

Türkiye’nin otomobili Almanya’da satışa başlayacak!

Geçtiğimiz günlerde Togg resmi LinkedIn hesabı 4 tane yeni iş ilanı yayınladı. Konum olarak Almanya’nın Stuttgart şehri olan bu ilanlarda belirtilenler ise şöyle:

  • Sipariş ve dağıtım planlama
  • Satış operasyonları
  • İletişim ağı geliştirme – Satış ve satış sonrası
  • Satış sonrası operasyonları

Yukarıda belirtilenlere göre Türkiye resmen Almanya’da Türkiye üretimi olan Togg otomobilini satışa çıkartacak. Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yurt dışı Togg ihracatlarının 2025 yılında yapılacağını belirtmişti. Buna göre Almanya pazarı için Togg ön siparişleri 2024 yılında olacak gibi duruyor.

Togg T10x güncel fiyatları ise şöyle:

V1 RWD Standart Menzil: 1.430.000 ₺
V2 RWD Standart Menzil: 1.550.000 ₺
V2 RWD Uzun Menzil:1.820.000 ₺

T10X için ek paketlerin yeni etiketleri ise şu şekilde:

Opsiyonlar Versiyon Opsiyon Fiyatları
Lansman Özel Paketi V1
V2
25.000 
40.000 
Panoramik Cam Tavan V1
V2
30.000 
Meridian Premium Ses Sistemi V2 30.000₺

 

Togg Almanya’da satışa sunulduğunda Tesla’ya ciddi bir rakip olacak gibi görünüyor. Şu anda Türkiye yollarında yalnızca 15 bin adet Togg bulunuyor. Ancak yıl sonuna kadar bu sayının 20 bin olması da beklenenler arasında

Tesla Aralık 2023 fiyat listesi!

Peki siz Togg’un Almanya pazarına girmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Türkiye’deki satışlar nasıl olmalı? Düşünceleriniz aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz