Mikrodalga fırın seçerken dikkat edilmesi gerekenler

0
2.008 Okunma

1940 yılından beri hayatımızda olan ve diğer bir türü gibi görünen fırınlara göre kullanımı oldukça pratik olan mikrodalga fırınlar  kullandığı teknoloji ile zaman zaman iyi yada kötü eleştiriler alabiliyor. Mikrodalga fırın, kullandığı yüksek güçlü radyo dalgaları ile diğer tip fırınlara kıyasla yemeğinizi ortalama 6 kat daha çabuk pişirebiliyor.

Hangi mikrodalga fırını satın almalıyım?

mikrodalga fırın

Öncelikle mikrodalga fırından beklentilerinizi bilmeniz gerekiyor. Bilindiğinin aksine mikrodalga fırınlar sadece hazır besinleri ısıtmak için değil, ızgara yapmak için de kullanılabiliyor. Hatta tıpkı ısıtma işleminde hızlı olduğu gibi pişirme ve ızgara gibi işlemleride yüksek hızda yapabiliyor. Fırını almadan önce öncelikle hangi amaçlar için kullanacağınıza karar vermelisiniz. Eğer pişirme özelliği istiyorsanız önceliğiniz bu olmalıdır.

Özellik olarak tercihinizi belirledikten sonra fırının harcadığı elektrik enerjisi ve türlerine göre elemeler yapabilirsiniz. Normal fırınlara oranla daha az enerji harcayan bu ürünlerin bir çok farklı türü vardır. Fırınların tezgah üstü, ankastre ve gömme mikrodalga olmak üzere 3 farklı tipi mevcuttur. Fiziksel olarak konumlandırmak istediğiniz alanın genişliğine ve büyüklüğüne bağlı olarak farklı kapasitelerdeki ürünleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca mikrodalga fırında kapağa yerleştirilmiş olan filtrenin metal olması önemlidir. Çünkü metal filtreler elektromanyetik dalgaların dışarıya sızmasını engelleyen bir fonksiyona sahiptir.

Türkiye’de genellikle zararlı olduğu düşünüldüğü için kullanımı diğer ürünler kadar yaygın değildir. Pratikliği ve az yer kaplaması nedeni ile sizde mikrodalga fırın satın almak istiyorsanız ihtiyacınıza önerilerimize göre elemeler yapabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz