Yaratıcı robot tarafından yapılan hamburgerleri yemeye hazır olun!

0
244 Okunma
Yaratıcı robot

Yaratıcı robot, insan yardımı olmaksızın saatte 400

hamburger yapabiliyor!

San Francisco’da yeni bir burger mağazası sahibi, iş yerinde insanları çalıştırmayı bıraktı. Hamburgerleri tam otomatik bir Yaratıcı robot adındaki bir  burger makinesi üretiyor.

Creator Storefront adındaki restorantta; sığır etini öğüten, sipariş etmek için pişiren, çörekler dilimleyebilen ve topingleri birleştiren robotlar çalışacak.

yaratıcı robot

Şirket, robot yapımı ve insan yapımı burger arasındaki farkı anlayamayacağımızı iddaa ediyor. Makinenin ürettiği hamburgerlerin herkesin favori abur cuburu olacağını düşünüyor.

Yaratıcı robot, minyatür bir fabrikaya benziyor. Hammaddeyi bir araya getirmek için işbirliği yapan bir dizi bilgisayar ve sensörlerden oluşuyor. Tamamen şekillendirilmiş ve pişirilmiş bir burger elde edebiliyor.

4,2 metre uzunluğundaki robota 20 bilgisayar, 350 sensör ve 50 aktüatör mekanizması bulunuyor . Yaratıcı; tüm burger yapma görevlerini, tatlı çöreklerinin, herhangi bir insan yardımı olmaksızın çeşnileri yaymaya dahil her işin üstesinden tek başına gelebiliyor.

Normalde bir hamburger üretimi yaklaşık 5 dakika sürer. Şirket, Yaratıcı’nın saatte yaklaşık 400 hamburger yapabileceğini iddaa ediyor! Yaratıcının kurucusu olan Alex Vardakostas, robotların gıda üretimine girmesinin kaçınılmaz olduğunu düşünüyor!

San Francisco’nun Güney Pazar mahallesindeki burger mağazasında,   6 $ değerindeki yaratıcı robotun yaptığı hamburgeri deneyebilirsiniz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz