Ev elektroniğinin lideri Dyson’dan Corona virüsü hamlesi

0
463 Okunma
dyson corona virüsü hamlesi

Geliştirdiği ev elektroniği ürünleriyle adını dünyaya duyuran İngiliz markası Dyson, Corona virüsü pandemisi kapsamında yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Salgının Çin dışında da birçok ülkeyi etkilenmesinin ardından teknoloji şirketlerinden önemli hamleler geliyor. Dyson bu salgın kaynaklı ölümleri azaltmak adına solunum cihazı geliştireceğini duyurdu.

Kablosuz düzleştiriciyi denedik: Dyson Corrale

Dyson Corona virüsü hamlesi ile dikkat çekiyor

BBC’deki habere göre, Dyson bu kapsamda Ulusal Sağlık Hizmeti ile birlikte çalışmayı planlıyor. Hükümet tarafından gelen yardım talebine cevap veren şirket, Sir James Dyson önderliğinde bu çalışmaları yapacağını duyurdu. Yapılan duyuruda Dyson Ulusal Sağlık Hizmeti’nin yanında bir de Cambridge merkezli bir tıp şirketi olan The Technology Partnership ile birlikte söz konusu cihazı geliştirmeyi hedefliyor.

Söz konusu cihazın kısa bir sürede çıkmayacağı aktarılsa da yine de salgına karşı önemli bir adım olarak görülüyor. Dyson dışında birçok üniversitede alternatif solunum cihazları geliştiriliyor ancak şu an için önemli bir gelişme kaydedilmiş değil. Dyson Corona virüsü hamlesi ile bu noktada dikkat çekiyor.

Yine de Apple, Microsoft, Amazon ve birçok teknoloji şirketi Corona virüsü kapsamında adımlar atıyor. Bu adımlar önemli zira bu şirketlerin ayırdığı bütçeler kapsamında geliştirilen ürünler ve alınan önlemler hastalığın yayılma seyrini de değiştiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz