Mobil oyunlar küresel pazarın rakamlarını domine ediyor!

0
301 Okunma
mobil oyunlar

Son birkaç yıldır özellikle akıllı telefonların çeşitlenmesiyle beraber mobil oyunlar da bir artış gözlendi.  Yeni yayınlanan bir rapora göre, bu durum rakamlara da yansımış durumda.

App Annie‘nin yayınladığı yeni bir rapora göre, mobil oyunlar, oyun pazarındaki gelir dağılımında önemli bir paya sahip. Pastanın büyük dilimini alan mobil oyunların, birkaç yıl içinde iyiden iyiye gelir getiriyor olması yazılımcıları mobil oyun geliştirmeye doğru sürükledi.

https://pembeteknoloji.com.tr/instagramda-gerceklesen-buton-degisikligi-22734/

Mobil oyunlar küresel pazardaki yazılımların en değerlisi

Ulaşılan rakamlardaki durumu değerlendirilen raporda 2019 verilerine göre tüm oyun yazılımlarının yüzde 56’sını mobil oyunlar oluşturuyor. Bunun yanında yalnızca mobil oyunlardan bahsetmeyen rapor, mobilleşen iş uygulamalarına da değiniyor. Şirkette yer alan analistler mobil tarafa yatırım yapan şirketlerin yüzde 825 gibi bir oranla daha değerli hale geldiklerini söylüyor.

Bu rakamlarda ve yorumlarda haksız sayılmayan uzmanlar, mobil tarafa yatarım yapan şirketlerin ilerleyen yıllarda daha da değerli hale geleceklerini söylüyor. Zira rakamlara bakıldığında mobil uygulamalardaki reklamlar ve kişilerin mobil uygulamalar üzerinden harcama yapma oranları her geçen gün artıyor. Önemli reklam politikaları ile değişen alışveriş alışkanlıkları bu rakamlara büyük etki ediyor.

mobil oyunlar

Şirketin yayınladığı listeler şu şekilde yer alıyor: Dünyada en çok aktif kullanıcıya sahip uygulaması WhatsApp olurken, bu durum mobil oyunlara gelindiğinde PUBG Mobile olarak değişiyor.

mobil oyunlar

En çok indirilen mobil uygulamalar ise yukarıdaki gibi sıralanıyor. İlk sırada Facebook Messenger görülüyorken, en çok indirilen oyunlarda Free Fire oyunu yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz